Νταμπλ η Dibaba, χάλκινη η Κατερίνα Στεφανίδη

Δείτε τι έγινε την 3η ημέρα του Παγκόσμιου πρωτάθληματος κλειστού στίβου

Share

Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στον τελικό του άλματος επί κοντώ και με καλύτερο άλμα στο 4.85 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ένα ακόμα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αυτό είναι και το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιελάμβανε τον μεγάλο τελικό των 800μ. των ανδρών όπου ο Πολωνός Adam Kszsczot επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και μετά από μία έξυπνη κούρσα έφτασε στη νίκη σε 1:47.47. Ακολούθησε ο Αμερικάνος Drew Windle, ο οποίος όμως ακυρώθηκε μετά το τέλος του αγώνα, κι ετσι δεύτερος ήταν ο Ισπανός Ordonez σε 1:48.01 και τρίτος ο Βρετανός Elliot Giles σε 1:48.22.

O δεύτερος σπουδαίος τελικός της 1ης ημέρας ήταν αυτός των 1.500μ. των γυναικών. Εκεί, είδαμε μία εντυπωσιακή κούρσα με όλα τα μεγάλα ονόματα να συμμετέχουν και τις πρωταγωνίστριες των 3.000μ. να… ξαναπρωταγωνιστούν.

Η κούρσα ξεκίνησε πολύ αργά όμως μετά τα πρώτα 500μ. η Genzebe Dibaba αλλαξε ρυθμό ανεβάζοντας κάθε τόσο ακόμα περισσότερο στροφές. Τελικά έφτασε σε μία ακόμα νίκη σε 4:05.27 κάνοντας νταμπλ σε αυτό το παγκόσμιο αφήνοντας αυτή τη φορά δεύτερη τη Βρετανίδα Laura Muir σε 4:06.23 και τρίτη την Ολλανδέζα Hassan Sifan 4:07.26 με τις δύο αθλήτριες να τερματίζουν αντίστροφα σε σχέση με τον τελικό των 3.000μ. 

Ακόμα, καλή εμφάνιση και πρόκριση στον τελικό για τον Κώστα Δουβαλίδη στην 4η προκριματική σειρά των 60μ. με εμπόδια. Ο Δραμινός πρωταθλητής τερμάτισε σε 7.66 βελτιώνοντας το φετινό του ρεκόρ και εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον αυριανό ημιτελικό.

Στο ίδιο αγώνισμα ο Κύπριος Μίλαν Τραϊκοβιτς κέρδισε τη σειρά του και προκρίθηκε και αυτός στον ημιτελικό

Τέλος, το πρωί του Σαββάτου, η Παρασκευή Παπαχρήστου ήταν 6η με καλύτερο άλμα στα 14.05μ.

Τα παράδοξα των ακυρώσεων χτύπησαν και αυτή τη μέρα με αρκετούς αθλητές να χάνουν μετάλλια λόγω των ακυρώσεων μετά την εξέταση του βίντεο των αγωνισμάτων.

               

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο