Αδικία για Μπελιμπασάκη στο Παγκόσμιο

Δείτε τι έγινε τη 2η ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ

Share

H δεύτερη ημέρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου περιελάμβανε κυρίως προκριματικά και ημιτελικούς αγώνες. Στα 400μ. των γυναικών, η Μαρία Μπελιμπασάκη τα πήγε περίφημα στον πρωϊνό προκριματικό όταν και με 52.27 πέρασε άνετα με την τρίτη καλύτερη επίδοση στον ημιτελικό πετυχαίνοντας μάλιστα νέο ατομικό ρεκόρ.

Εκεί, αγωνιζόμενη στην τρίτη ημιτελική σειρά, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή κούρσα και με 52.14 τερμάτισε 2η παίρνοντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό.

Ωστόσο, κριτές και διοργανωτές είχαν άλλες διαθέσεις αφού την ακύρωσαν καθώς στην πρώτη ευθεία πάτησε γραμμή παρενοχλώντας την αθλήτρια του 3ου διαδρόμου (η επίσημη αιτιολογία της απόφασης των κριτών).


Το πάτημα που κόστισε την ακύρωση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας

Η ελληνική αποστολή έκανε ένσταση, την οποία όμως δεν κέρδισε κι έτσι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, παρά τη σπουδαία της εμφάνιση έμεινε εκτός τελικού όπως συνέβη με δύο ακόμα σημαντικές αθλήτριες (Sprunger και ΜcPherson, αλλά και αρκετούς άνδρες (στα 400μ. των ανδρών ακυρώθηκαν αθλητές μίας ολόκληρης σειράς στον προκριματικό!).

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα, ξεχώρισε ο ημιτελικός των 3.000μ. ανδρών με τους Αιθίοπες Kejelcha και Gebrhiwet να δείχνουν πολύ δυνατοί (7:42.83 και 7:43.55) και όλα τα φαβορί να δίνουν ραντεβού στον τελικό, με μοναδική εξαίρεση τον Αμερικάνο Paul Chelimo που ακυρώθηκε.

Ακόμα, έγιναν οι ημιτελικοί στα 800μ. των ανδρών με τον Πολωνό Adam Kszczot να δείχνει πιο δυνατός αλλά και τον Ισπανό De Arriba να αποτελεί το αντίπαλο δέος.

Όσον αφορά τους Έλληνες ο νεαρός Μίλτος Τεντόγλου ήταν τελικά 9ος με 7.82μ.  σε εναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς του άλματος σε μήκος όλων των εποχών με τελικό νικητή τον Κουβανό Echevarria με 8:46, η Ραφαέλα Σπανουδάκη αποκλείστηκε νωρίς στα 60μ. των γυναικών όπου τερμάτισε σε 7.40, καταλαμβάνοντας την 35η θέση στο σύνολο, όπως και η Eλισσάβετ Πεσιρίδου στα 60μ.με εμπόδια που δεν κατάφερε να τερματίσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο