Γρήγορες κούρσες στη Σεβίλλη

Καλές επιδόσεις κι Έλληνες στον Ζurich Marathon Sevilla

Share

Ο Κενυάτης Dickson Kipsang ήταν ο μεγάλος νικητής στον Ζurich Maraton Sevilla, τον διεθνή Μαραθώνιο της Σεβίλλης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Ο Kipsang επικράτησε σε 2:08:22 αφήνοντας πίσω του τους συμπατριώτιες του Mutai και Ben αλλά και τον Ισπανό Javi Guerra που ήταν 4ος σε 2:08:36, επίδοση που είναι η καλύτερη από Ισπανό δρομέα τα τελευταία 12 χρόνια. Μάλιστα ο Guerra αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ισπανίας αφού ο αγώνας αποτελούσε και εθνικό πρωτάθλημα για τους Ίβηρες.

Στις γυναίκες, η Kaoutar Boulaid από το Μαρόκο ήταν η θριαμβεύτρια του αγώνα αφού με 2:25:35 όχι απλά κέρδισε αλλά σημείωσε και νέο ρεκόρ διαδρομής.

Πρωταθλήτρια Ισπανίας αναδείχθηκε η Marta Esteban σε 2:31:24 καταλαμβάνοντας την 7η θέση πιάνοντας παράλληλα το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Oι Έλληνες δεν έλειψαν ούτε από την όμορφη πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας με τους Αντώνη Αντωνόπουλο (3:25:06), Γιώργο Τριάντη (3:38:40), Δημήτρη Τουρλάκη 3:38:51, Χριστίνα Μητσιού (4:21:30), Βίκυ Αναγνωστοπούλου (4:24:46) και Βασιλική Τασιώνη (4:53:48).

Στον αγώνα τερμάτισαν περισσότεροι από 10.000 δρομείς σε μία όμορφη και αρκετά επίπεδη διαδρομή που προσφέρεται για ρεκόρ.

φωτό: www.zurichmaratonsevilla.es

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Stoiximan Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 26: 1ημέρα
Όλα όσα έγιναν την 1η μέρα
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 25-26 Ιουλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
Εκδρομή ΣΔΥΑ στα Άγραφα
Συμμετοχή του συλλόγου στο Kremasta Lake Run 2026
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο