Την Κυριακή ο Tokyo Marathon 2018

Κορυφαίοι δρομείς, χιλιάδες συμμετοχές και ο Wilson Kipsang στον μεγαλύτερο Μαραθώνιο της Ιαπωνίας

Share

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους αγώνες Μαραθώνιου στον κόσμο που φιλοξενεί κάθε χρόνο χιλιάδες δρομείς από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Ο Tokyo Marathon 2018 θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, και αναμένεται να προσφέρει εκτός των άλλων και σπουδαίες επιδόσεις.

Δεν είναι μόνο οι χιλιάδες συμμετοχές (περίπου 35.000 στο Μαραθώνιο και μερικές χιλιάδες ακόμα στα 10χλμ.), ούτε και τα σπουδαία όνόματα που θα λάβουν μέρος (θα τα δούμε αναλυτικά παρακάτω) που τον κάνουν ξεχωριστό. Η μεγάλη αγάπη των Ιαπώνων για το αγώνισμα των 42.195μ. “βγαίνει” στη διοργάνωση που επιπροσθέτως συγκαταλέγεται και στους 6 Major Marathons της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου.

Και φέτος ανάμεσα στους 103 ελίτ δρομείς ξεχωρίζει ο Κενυάτης Wilson Kipsang, πρώην κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ και περσινός νικητής του αγώνα. Ο Kipsang το 2017 στο Τόκιο θυμήθηκε τον καλό του εαυτό τρέχοντας σε 2:03:58, μία από τις καλύτερες επιδόσεις της χρονιάς και φυσικά ρεκόρ αγώνα.

Αυτή τη φορά θα κληθεί να αντιμετωπίσει σημαντικούς αντιπάλους, όπως ο Αιθίοπας Tesfaye Abera με ρεκόρ 2:04:11, αλλά και τους Dickson Chumba από την Κένυα και Τsegaye Αsefa, οι οποίοι έχουν ρεκόρ 2:04:32. Μαζί τους και ο επιτυχημένος Αιθίοπας Feyisa Lilesa με ρεκόρ 2:04:52, αλλά και οι Κενυάτες Amos και Vincent Kipruto που έχουν στα πόδια τους 2:05:13 και 2:05:54 αντίστοιχα, καθώς και ο συμπατριώτης τους Gideon Kipketer με 2:05:51.

Αν κάποιος νομίζει, ωστόσο, πως οι Αφρικανοί θα έχουν εύκολο έργο απέναντι στους περισσότερους από 80 Ιάπωνες δρομείς με ρεκόρ από το 2:08 έως 2:18, μάλλον κάνει λάθος, αφού κάθε χρόνο αρκετοί “ξεπετάγονται” σημειώνοντας σπουδαίες επιδόσεις.

Στις γυναίκες το επίπεδο είναι εξίσου υψηλό με τρεις δρομείς να έχουν ρεκόρ στο 2:20 και ένα σύνολο 63 ελίτ αθλητριών. Ο λόγος για τις Aga Ruti από την Αιθιοπία και Shure Demise (επίσης Αιθιοπία) και Purity Rionoripo (Kένυα) που έχουν τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έχουν εύκολο έργο, καθώς θα υπάρχουν δύο ακόμα Αφρικανές με ρεκόρ στο 2:21. Επιπλέον, θα αγωνιστούν και η Γερμανίδα Anna Hahner που έχει 2:26:44, αλλά και η Αμερικανίδα Amy Gragg με 2:27:03. 

Τέλος, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η πρώτη συμμετοχή στο αγώνισμα της Meseret Defar, παγκόσμιας πρωταθλήτριας και χρυσής ολυμπιονίκης στα  5.000μ., η οποία για την ώρα έχει τρέξει ημιμαραθώνιο σε 1:06:09!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο