Στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες η Πάππας

Ως εκπρόσωπος της τέχνης και του αθλητισμού μαζίι με 3 ακόμα σπουδαίους αθλητές

Share

Την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινούν στην πόλη Pyeongchang της Νότιας Κορέας οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Καλεσμένοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής θα βρίσκονται και 4 αξιόλογοι αθλητές, οι οποίοι, ωστόσο, δεν θα αγωνιστούν. Ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και η Ελληνοαμερικανίδα δρομέας, Αλέξι Πάππας.

Η Πάππας είναι σκηνοθέτις, ενώ και οι υπόλοιποι 3 αθλητές έχουν… καλλιτεχνική φλέβα και ο λόγος που θα δώσουν το παρών στο χειμερινό αθλητικό ραντεβού είναι γιατί η ΔΟΕ θέλει να συνδέσει και πάλι την τέχνη με τον αθλητισμό.

Τα πρώτα χρόνια των νεότερων Ολυμπιακών Αγώνων, άλλωστε, από το 1921 έως το 1948, στους Αγώνες βραβεύονταν και καλλιτέχνες από πέντε διαφορετικά πεδία όπως ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική, μουσική και λογοτεχνία.

Η Πάππας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετές φορές τόσο της ΔΟΕ όσο και των μέσων ενημέρωσης, εκτός από τις αθλητικές τις επιδόσεις και με τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες και δράσεις, όπως τα ντοκιμαντέρ  “Tall as the Baobab Tree”, “Speed Goggles” και “Tracktowon” τα οποία έχει σκηνοθετήσει.

Εκτός της Πάππας, στους Αγώνες για τον ίδιο λόγο θα βρεθούν ο Βρετανός ακοντιστής Roald Bradstock, ο Ελβετός ξιφομάχος Jean-Blaise Evéquoz και η Αμερικανίδα αθλήτρια του διάθλου, Lanny Barnes.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμός στο Dubai Run 2021
Περίπου 147.000 δρομείς έτρεξαν στο Dubai Run!
Στα όπλα η Αιθιοπία - Haile Gebrselassie και Feyisa Lilesa δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν
Έκρυθμη η κατάσταση στην Αιθιοπία με τους σπουδαίους πρωταθλητές να δηλώνουν έτοιμοι για μάχη
Έτρεξαν στον Μαραθώνιο της Φλωρεντίας 2021 + Οι Έλληνες
Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο της Φλωρεντίας καθώς και τις επιδόσεις των Ελλήνων
Back to Top