Συμηριώτης και Καραγεωργάκη στο Χιούστον

Στις 14 Ιανουαρίου ο Chevron Houston Marathon

Share

Ο Chevron Houston Marathon είναι για μία ακόμα χρονιά ο πρώτος μεγάλος του νέου έτους για τις ΗΠΑ και συγκεντρώνει τα βλέμματα των φίλων της απόστασης την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.

Κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος χιλιάδες δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη τόσο στον Μαραθώνιο όσο και στον Ημιμαραθώνιο που πραγματοποιείται την ίδια μέρα.

Τα ρεκόρ διαδρομής του αποδεικνύουν ότι κορυφαίοι δρομείς δίνουν κάθε χρόνο το παρών, καθώς στους άνδρες ο Ταρίκου Τζουφάρ είχε τρέξει την απόσταση σε 2:06:51, ενώ την ίδια χρονιά, το 2012, η Αλεμίτου Αμπέρα από την Αιθιοπία είχε τερματίσει σε 2:23:14.

Όσο για τον Ημιμαραθώνιο, τα ρεκόρ αγώνα είναι αρκετά πιο εκκωφαντικά με τον Ολυμπιονίκη Φεγίσα Λιλέσα να έχει σημειώσει 59:22 το 2012 και την Κενυάτισσα Μέρι Γουασέρα να έχει τρέξει σε 1:06:29 το 2016.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι Έλληνες ομογενείς προσκαλούν δύο Έλληνες δρομείς να τρέξουν στον αγώνα, επιλέγοντας από τους κορυφαίους της χρονιάς στη χώρα μας.

Φέτος, λοιπόν, στην πρωτεύουσα του Τέξας θα αγωνιστούν ο Κυριάκος Συμηριώτης και η Βασιλική Καραγεωργάκη. Ο Συμηριώτης έχει ρεκόρ 2:27:57 από το 2015, ενώ πριν λίγο καιρό ήταν 5ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της απόστασης στην Αθήνα με 2:33:35.

Όσον αφορά την Καραγεωργάκη έχει ατομικό ρεκόρ 2:51:31 (καθαρός χρόνος), ενώ στην Αθήνα τον Νοέμβριο ήταν 4η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με 2:58:51.

Στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί αρκετοί Έλληνες μαραθωνοδρόμοι όπως ο Δήμος Ευαγγελίδης, ο Γιάννης Χαμόδρακας, ο Αντώνης Παπαδημητρίου, η Ελένη Δόντα κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο