Την Κυριακή ο Μαραθώνιος της Βαλένθια

Χιλιάδες συμμετοχές, και Έλληνες στον Trinidad Alfonso EDP Valencia Marathon

Share

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τότε που η Βαλένθια φιλοξένησε τον Ημιμαραθώνιο της, ο οποίος μάλιστα χάρισε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις γυναίκες (δείτε εδώ περισσότερα).

Αυτή την Κυριακή 19 Νοεμβρίου η ισπανική πόλη και πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας της Βαλένθια, διοργανώνει τον ξακουστό της Μαραθώνιο και περιμένει κοντά στους 20.000 δρομείς από όλο τον κόσμο.

Ο Trinidad Alfonso EDP Valencia Marathon περιλαμβάνει μία καλή διαδρομή για ρεκόρ, σχετικά επίπεδη με καλές θερμοκρασίες. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό, ωστόσο, είναι η πανέμορφη διαδρομή. Η περίφημη “πόλη των τεχνώ και των επιστημών” αποτελεί το κέντρο του αγώνα αφού από εκεί ξεκινά και τερματίζει ο Μαραθώνιος ενώ τις ημέρες της διοργάνωσης φιλοξενεί διάφορες δραστηριότητες. Επιπλέον, κομμάτια του αγώνα κινούνται δίπλα στη θάλασσα της Μεσογείου. 

Αρκετά αξιόλογα είναι και τα ρεκόρ διαδρομής με 2:06:13 στους άνδρες από το 2015 και 2:24:48 στις γυναίκες από πέρυσι. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως ο αγώνας διατηρεί για δεύτερη χρονιά τη χρυσή ετικέττα της IAAF, ενώ το 2018 η πόλη της Βαλένθια θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου.

Φέτος οι συμμετοχές, τουλάχιστον στους άνδρες, είναι καλύτερες από ποτέ, δίνοντας ελπίδες για ένα νέο ρεκόρ διαδρομής. Φυσικά ξεχωρίζει η παρουσία του Εμμάνουελ Μουτάι, του ανθρώπου που έτρεξε πρώτος την απόσταση σε 2:03:03 (ακόμα και αν δεν αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιο ρεκόρ). Απαρατήρητος, όμως, δεν περνά και ο επίσης Κενυάτης Σάμι Κιτβάρα με ρεκόρ 2:04:28, καθώς και οι συμπατριώτες του Μπέρναρντ Κόετς (2:04:53), Έλιουντ Κιπτανούι (2:05:21) και Έβανς Τσεμπέτ (2:05:31), αλλά και οι Αιθίοπες Αμπέρα Κουμά (2:05:56) και Ντερίμπα Ρομπί (2:05:58).

Οι Έλληνες δρομείς τα τελευταία χρόνια έχουν βάλει τον συγκεκριμένο ισπανικό μαραθώνιο στη λίστα τους, κι έτσι και φέτος αναμένεται να δούμε αρκετούς ελληνικούς τερματισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπουδαίες επιδόσεις από μικροσκοπικούς δρομείς το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απίθανες επιδόσεις από εκκολαπτόμενους πρωταγωνιστές των δρόμων αντοχής
Έλληνες και στον Ημιμαραθώνιο της Στοκχόλμης
Δείτε τους ελληνικούς τερματισμούς
Έλληνες και στον BMW Oslo Marathon!
Οι επιδόσεις των Ελλήνων
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο