To αντίο του Μεμπ

Ο Μεμπ Κεφλεζίγκι έτρεξε στη Νέα Υόρκη τον τελευταίο του (αγωνιστικό) Μαραθώνιο

Share

Είναι ένας από τους σημαντικότερους μαραθωνοδρόμους των ημερών μας και εμβληματική μορφή για το αγώνισμα στις ΗΠΑ. Ο Μεμπ Κεφλεζίγκι για 20 χρόνια πρωταγωνιστούσε στη διεθνή σκηνή του αγωνίσματος των 42.195μ. και την Κυριακή στη Νέα Υόρκη και τον TCS New York Marathon έβαλε τέλος σε μία πλούσια και πολύ παραγωγική καριέρα.

Ο Μεμπ στα 42 του (!) έτρεξε για τελευταία φορά σε επίπεδο επαγγελματία δρομέα τερματίζοντας 11ος σε 2:15:29. Η καριέρα του απαριθμεί πολλές και σπουδαίες νίκες, αρκετές δράσεις, καθώς κι ένα ολυμπιακό μετάλλιο το 2004 στη χώρα μας.

Ο τελευταίος του αγώνας μπορεί να μην ήταν ότι καλύτερο για τον Μεμπ, αφού αντιμετώπισε συχνά γαστρεντερικά προβλήματα, όπως άλλωστε και στο Ρίο, όπου επικρατούσαν παρόμοιες καιρικές συνθήκες, όμως, αυτό δεν εμπόδισε το κοινό να τον αποθεώσει, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και στα τελευταία μέτρα του τερματισμού.

Αυτός ήταν και ο 26ος του αγώνας σε μία πόλη όπου είχε κάνει το ντεμπούτο το 2002 και είχε κερδίσει το 2009, και συνολικά είχε λάβει μέρος άλλες 10 φορές.

Ο Μεμπ θα ξεκινήσει μία “κανονική” ζωή σαν οικογενειάρχης, χωρίς ατέλειωτες ώρες προπόνησης. Ωστόσο, θα του λείψει όλη αυτή η διαδικασία, εκτός από την παγοθεραπεία που έκανε μετά τα Long Run και το ξύπνημα στις 6:00, όπως δήλωσε χαριτολογώντας. Σκέφτεται μάλιστα να ξεκινήσει μερικές δραστηριότητες που είχε στερηθεί όλα αυτά τα χρόνια, όπως σκι, σερφ, κάμπιγνκ και βόλτες στα βουνά.

Βέβαια, σκέφτεται την προπονητική αλλά και την εργασία στο ίδρυμα που έχει ο ίδιος ξεκινήσει προσπαθώντας να προσφέρει κι αυτός στο αγώνισμα που του έδωσε τόσα πολλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο