Την Κυριακή ο TCS New York Marathon

50.000 συμμετοχές, κορυφαίοι elite και πολλές καινοτομίες στον μεγαλύτερο Μαραθώνιο

Share
Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης

Είναι ο μεγαλύτερος Μαραθώνιος του κόσμου και τελευταίος της σειράς Abbott Major Marathons για το 2017. Ο TCS New York Marathon πραγματοποιείται αυτήν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου με 50.000 δρομείς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στον αγώνα φέτος θα λανσαριστούν και πολλές νέες υπηρεσίες αλλά και τεχνολογίες που ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία. Για παράδειγμα, ένα ειδικό σύστημα θα συλλέγει δεδομένα σχετικά με τα βιομετρικά δεδομένα (καρδιακή συχνότητα, ρυθμό αναπνοής, ταχύτητα κ.ά.) από συγκεκριμένους δρομείς. Τα στοιχεία αυτά θα παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα με τους παρουσιαστές να αναλύουν με ένα πρωτοποριακό τρόπο και πολλά δεδομένα τον αγώνα.

Στον αγώνα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά το σύστημα Chatbot που θα απαντά στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων ενώ θα υπάρχει κι ένα ανθρωποειδές ρομπότ, ο Pepper που θα υποδέχεται τους δρομείς, θα τους ενθαρρύνει και φυσικά θα τους δίνει συγχαρητήρια όταν τερματίσουν.

Ακόμα, οι δρομείς αλλά και οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν, να ακούσουν και να δουν τον αγώνα σε συνθήκες εικονικής πραγματικότητας σε ειδικά σχεδιασμένη εγκατάσταση στη διαδρομή.

Όσον αφορά τις κορυφαίες συμμετοχές τώρα, η παρουσία του Μεμπ Κεφλεζίγκι ξεχωρίζει κυρίως για τους Αμερικανούς, αφού αυτή θα είναι η 26η και τελευταία συμμετοχή του σε Μαραθώνιο (σε αγωνιστικό, υψηλό επίπεδο) ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η απονομή του βραβείου “Αμπέμπε Μπεκίλα” από τους διοργανωτές.

Στην πραγματικότητα, τα μεγάλα φαβορί, ωστόσο, είναι ο Γουίλσον Κιπσάνγκ, ο οποίος μετά την πρόσφατη εγκατάλειψη στο Βερολίνο θέλει να δώσει απαντήσεις, ο συμπατριώτης του Στάνλεϊ Μπίβοτ, δρομέας με σπουδαίο ατομικό ρεκόρ, 2:03:51, και νικητής του New York Marathon το 2015, o Γκιρμάι Γκεμπρεσλασιέ από την Ερυθραία παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015 στο Μαραθώνιο και περσινός νικητής του αγώνα, αλλά κι ένας ακόμα Κενυάτης ο Τζόφρι Κάμγουορόρ. 

Στις γυναίκες, ξεχωρίζει η παρουσία της πιο γρήγορης εν δυνάμει μαραθωνοδρόμου, της Κενυάτισσας Μέρι Κεϊτανί με τις συμπατριώτισσές της Έντνα Κιπλάγκατ, Σάλι Κιπγιέγκο, Τζόις Τσεπκουρούι να την πλαισιώνουν, ενώ ισχυρή αναμένεται και η Μπεζουνές Ντέμπα από την Αιθιοπία, ενώ οι Αμερικάνοι περιμένουν πολλά από τις συμπατριώτισσές τους Μόλι Χαντλ και Ντεζιρέ Λίντεν που θα πάρουν μέρος.

Φυσικά, αρκετή είναι και η ελληνική παρουσία, όχι μόνο μέσω των ομογενών δρομέων, αλλά και Ελλήνων που έχουν ταξιδέψει στο μεγάλο μήλο με μοναδικό σκοπό να λάβουν μέρος στον αγώνα. Εννοείται πως για τις επιδόσεις τους θα ενημερωθείτε από το runnermagazine.gr

Οι καιρικές συνθήκες αναμένονται καλές για Μαραθώνιο αφού προβλέπονται νεφώσεις και ίσως λίγες τοπικές βροχές με σχετικά υψηλές, για την εποχή θερμοκρασίες, κοντά στους 15 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο