5.800 δρομείς ακυρώθηκαν στον Μαραθώνιο του Μεξικο Σίτι!

Λάθη των διοργανωτών αλλά και η “πονηριά” των δρομέων οι αιτίες

Share

Έχουμε δει αρκετές φορές “περίεργα” πράγματα σε αγώνες, δρομείς να κλέβουν ή εγκληματικά λάθη των διοργανωτών. Στον Μαραθώνιο της πρωτεύουσας του Μεξικό όμως, Mexico City Marathon έγιναν όλα αυτά με αποτέλεσμα 5.800 δρομείς να ακυρώνονται!

Μετά από έρευνες που έγιναν από διάφορες αρχές αλλά κυρίως τον Ντέρεκ Μέρφι που ηγείται του εγχειρήματος Marathon Investigation που ερευνά τέτοια φαινόμενα, για την ώρα τόσοι δρομείς φαίνεται να έχουν τρέξει λιγότερα χιλιόμετρα και να έχουν αλλοιώσει την τελική τους επίδοση.

Βέβαια, δεν είναι σίγουρο ότι όλοι οι δρομείς το έκαναν με δόλο αφού πιθανότατα υπήρχε πρόβλημα και στη διαδικασία της χρονομέτρησης αφού το 36% των δρομέων έχασε τουλάχιστον ένα από τα οκτώ σημεία ελέγχου. Επιπλέον, αρκετές ήταν οι περιπτώσεις δρομέων που φορούσαν αριθμό άλλων δρομέων ή είχαν δύο ή και περισσότερους αριθμούς.

Οι έρευνες μάλιστα συνεχίζονται και πιθανότατα αυτός ο αριθμός να μεγαλώσει με τον αγώνα να έχει πραγματοποιηθεί τον περασμένο Αύγουστο και να έχουν τερματίσει περισσότεροι από 28.000 δρομείς!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN από τον χρυσό ολυμπιονίκη Blummenfelt
Εντυπωσιακό Παγκόσμιο ρεκόρ στο IRONMAN από τον Kristian Blummenfelt, τον χρυσό ολυμπιονίκη του τριάθλου. Δείτε περισσότερα
Η πρό(σ)κληση του Jacobs στον Usain Bolt
Η πρόσκληση του Ιταλού χρυσού Ολυμπιονίκη των 100μ. στον Usain Bolt
Μαραθώνιος και στην Βερόνα - Οι Έλληνες
Δείτε τι έγινε στον Μαραθώνιο της Βερόνα για το 2021
Back to Top