Γουίλις και Σίμπσον στο Νew Balance 5th Avenue Mile

Χιλιάδες δρομείς στη γιορτή της Νέας Υόρκης

Share

Για 37η χρονιά χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης το περίφημο μίλι “Νew Balance 5th Avenue Mile”. Όπως και κάθε χρόνο, εκτός από τους ερασιτέχνες δρομείς που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους σε μία πιο “γρήγορη” απόσταση έλαβαν μέρος και κορυφαίοι δρομείς, ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές.

Μεγάλοι νικητές μάλιστα, αναδείχθηκαν δύο δρομείς με μεγάλη ιστορία στα 1.500μ. και το μίλι, ο Νικ Γουίλις στους άνδρες και η Τζένι Σίμπσον στις γυναίκες.

Ο Νεοζηλανδός ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 κέρδισε για 4η φορά στην καριέρα του τον αγώνα τρέχοντας έξυπνα και τερματίζοντας σε 3:51.3.

Όσον αφορά την Τζένι Σίμπσον κέρδισε με 4:16.6 ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του αγώνα, αφήνοντας πίσω της σημαντικές δρομείς όπως η Λάουρα Γουέτιμαν, η Μπρέντα Μαρτίνεζ αλλά και η Έμμα Κόμπερν, παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 3.000μ. που όμως έμεινε πολύ πίσω.

Η διοργάνωση περιελάμβανε 23 κούρσες αλλά και τρεις αγώνες για παιδιά μικρότερης απόστασης ενώ συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 7.000 δρομείς. Παραδοσιακά, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί μεγάλη πρόκληση για δρομείς μεγαλύτερων ηλικιών που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και επιδιώκουν να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στην απόσταση του μιλίου (1.608μ.).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο