Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

Οι νικητές της τελευταίας ημέρας

Share

Το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ανήκει πλέον στο παρελθόν και μας χάρισε πραγματικά σπουδαίες στιγμές, καλές επιδόσεις, αποτέλεσε το αντίο για δύο σπουδαίους δρομείς (Μπολτ και Φάρα), δυστυχώς όμως δεν μας χάρισε κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ τουλάχιστον στους δρόμους.

Την τελευταία ημέρα των αγώνων οι τελικοί που ξεχώριζαν ήταν αυτοί των 1.500μ. των ανδρών και των 800 και 5.000μ. στις γυναίκες.

Στα 1.500μ. των ανδρών η νίκη του Κενυάτη Eλιτζάια Μανάνγκοϊ δεν ήταν μία μεγάλη έκπληξη όμως δεν ήταν και το μεγαλύτερο φαβορί. Ο Μανάνγκοϊ ήταν πιο δυνατός στο τέλος κι επικράτησε σε 3:33.61 με τον συμπατριώτη τουΤίμοθι Τσέρουγιοτ να ακολουθεί σε 3:33.99. Εντυπωσιακός ήταν ο μεσαίος γιος της απίθανης οικογένειας Ίνγκερμπριγκτσεν (o μεγάλος είναι ο Χένρικ με παρουσία σε μεγάλους τελικούς και ο μικρός ο 17χρονος Τζέικομπ που φέτος έκανε παγκόσμιο ρεκόρ παίδων στο μίλι!) που τερμάτισε 3ος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με 3:34.53. Όσον για τον Ασμπέλ Κίπροπ, δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στο αγώνισμα, δεν ήταν η πρώτη φορά που… εξαφανίστηκε σε κάποιον μεγάλο τελικό αφού τερμάτισε μόλις 7ος.

Στο 5άρι των γυναικών είχαμε μία μίνι έκπληξη με την Αλμάζ Αγιάνα να χάνει από την Κενυάτισσα Έλεν Ομπίρι που διένυσε γενικά μία καταπληκτική σεζόν. Το περίεργο είναι πως η Ομπίρι κέρδισε την κούρσα με 14:34.86 και η Αγιάνα ακολούθησε σε 14:40.35 τη στιγμή που στον τελικό των 10.000μ. κάλυψε το δεύτερο πεντάρι σε 14:26! Τρίτη ήταν η Χασάν Σιφάν από την Ολλανδία σε 14:42.73 ρεφάροντας για την 5η θέση στα 1.500μ. που είναι και το βασικό της αγώνισμα.

Η Κάστερ Σεμένια που δοκίμασε και στα 1.500μ. όπου ήταν τρίτη για μία ακόμα φορά απόδειξε πως στο 800άρι δεν έχει αντίπαλο. Έφτασε σε μία ακόμα νίκη σε παγκόσμιο με 1:55.16 , επίδοση που είναι η καλύτερη για φέτος στον κόσμο. Η Νιοσάμπα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα ήταν δεύτερη, όπως κι έγινε σε 1:55.92, ενώ μίνι έκπληξη ήταν η τρίτη θέση της Αμερικανίδας Οτζί Γουίλσον σε 1:56.65.

Τέλος, στις “μεγάλες” σκυταλοδρομίες, η ομάδα του Τρίνινταντ & Τομπάκο έκανε την έκπληξη στους άνδρες ενώ στις ΗΠΑ επικράτησαν οι ΗΠΑ που ήταν και το μεγάλο φαβορί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο