Ο Εντρίς εκτόπισε τον Φάρα – Αντίο με το χειρότερο τρόπο για τον Μπολτ

Δείτε τι έγινε την 9η ημέρα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος

Share

Ο τελικός των 5.000μ. δεν είχε πολλά φαβορί. Για την ακρίβεια το εξής ένα: Τον Μο Φάρα. Είχε όμως μία τριάδα από Αιθίοπες, πολύ ικανούς δρομείς που όταν θέλουν λειτουργούν σαν ομάδα.

Η κούρσα λοιπόν ξεκίνησε με αργό ρυθμό κοντά στο 2:55 και όλους τους δρομείς να… παίζουν σε αυτόν τον ρυθμό. Ακόμα κι όταν ο Αυστραλός έκανε κίνηση να ανεβάσει ρυθμό (κοντά στο 2:35-2:40/χλμ.) οι υπόλοιποι δεν ψάρωσαν κι έμειναν πιο πίσω περιμένοντας.

600μ. πριν το τέλος άρχισαν οι αλλαγές και όλοι προσπάθησαν να πάρουν καλή θέση. Ο Φάρα που πήγαινε για το τρίτο νταμπλ ήταν έτοιμος να μπει μπροστά και να μην αφήσει περιθώριο σε κανέναν να τον αμφισβητήσει. Όμως αρχικά ο Αιθίοπας Κεγιέλτσα μπήκε μπροστά του και στη συνέχεια ο Εκτάρ Μουντρίς, αθλητής με την καλύτερη φετινή επίδοση, μπήκε δίπλα του ενώ λίγο αργότερα και ο 17χρονος Μπαλέγκα συμπλήρωσε το τείχος με τον Φάρα να έχει δυνάμεις αλλά να μην μπορεί να βγει δεξιά να προσπεράσει. 

Στο διάστημα αυτό ο Εντρίς πήρε πολύτιμα μέτρα κι έτσι στην τελική ευθεία ήταν σε καλύτερη θέση – και πολύ δυνατός βέβαια- φτάνοντας στη σπουδαία νίκη σε 13:32.79 με τον Φάρα να παλεύει αλλά να μην προλαβαίνει και να μένει στη 2η θέση σε 13:33.22.

Ο Αμερικάνος, πρώην Κενυάτης, Πολ Τσελίμο στο μεταξύ ανέβηκε και έφτασε στην τρίτη θέση κατακτώντας ένα ακόμα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση με χρόνο 13:33.30. Ο Κεγιέλτσα, και αυτός κορυφαίος δρομέας, έμεινε τέταρτος αλλά μάλλον “θυσιάστηκε” για το καλό της Αιθιοπίας, πέμπτος ήταν ο απίθανος παίδας Σέλομον Μπαρέγκα και έκτος ο Καναδός Αχμέντ.

Μετά την κούρσα ο Φάρα ήταν απαρηγόρητος ενώ αντίθετα ο Εντρίς πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του.

Λίγο αργότερα έγινε και ο τελικός της 4×100μ. σκυταλοδρομίας, κούρσα που ήταν και η τελευταία του Γιουσέιν Μπολτ. Ωστόσο, ο κορυφαίος σπρίντερ όλων των εποχών δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα αφού τραυματίστηκε πιθανότατα στον δικέφαλο με αποτέλεσμα να πέσει κάτω υποφέροντας από τους πόνους. Νικήτρια στον αγώνα αναδείχθηκε η Μ. Βρετανία.

Τέλος, πολύ καλό πλασάρισμα πέτυχε στον τελικό του ακοντισμού ο Γιάννης Κυριαζής που ήταν 6ος απέναντι σε μεγαθήρια του αγωνίσματος με καλύτερη βολή στα 84.52 μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο