Επιβλητική η Κόμπερν, δυνατοί ημιτελικοί στα 1.500μ. ανδρών

Δείτε τι έγινε στην 8η ημέρα των αγώνων

Share

Η Αμερικανίδα Έμμα Κόμπερν ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια της 8ης ημέρας του παγκόσμιου Πρωταθληματος στίβου. Η όμορφη στιπλίστρια τρέχοντας με υπομονή και ακολουθώντας υπομονετικά τον γρήγορο ρυθμό που είχε δώσει η Γιέμπετ από το Μπαχρέιν έφυγε την κατάλληλη στιγμή και τερμάτισε 1η στον τελικό των 3.000μ. στιπλ με 9:02.58, επίδοση που αποτελεί και νέο ρεκόρ διοργάνωσης.

Η Κόμπερν τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο αγώνισμα ενώ πέρυσι ήταν χάλκινη στο Ρίο και αυτή τη φορά έφτασε στην κορυφή εκτοπίζοντας τις Αφρικανές δρομείς που τα τελευταία χρόνια κυριαρχούσαν στο αγώνισμα.

Εξαιρετική όμως ήταν και η συναθλήτρια της, Κόρτνεϊ Φρέρικς που ακολουθώντας παρόμοια τακτική τερμάτισε δεύτερη σε 9:03.77 συντρίβοντας το προσωπικό της ρεκόρ και κάνοντας το 1-2 για τις ΗΠΑ.

Οι Κενυάτισσες Γιεπκεμόι και Τσεπκόετς ακολούθησαν ενώ η Ρουθ Γιέμπετ που τράβηξε όλη την κούρσα έμεινε τελικά Πέμπτη σε 9:13.96.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν όμως και οι κούρσες των ημιτελικών στους άνδρες με τα μεγάλα φαβορί όπως ο Ασμπέλ Κίπροπ, ο Νικ Γουίλις αλλά και ο Κενυάτης Μανάνγκοϊ να περνούν στον μεγάλο τελικό της Κυριακής. Υποσχέσεις άφησε ο Τσέχος Χολούζα, ενώ αναμένεται να διεκδικήσουν κάτι στον μεγάλο τελικό και ο Πολωνός Λεβαντόφσκι, ο Μαροκινός Ελκάμ αλλά και ο Κενυάτης Τίμοθι Τσέρουγιοτ. Παρών στον τελικό θα είναι και ο νεαρός Νορβηγός Φιλίπ Ίνγκερμπρίγκστεν.

Στον άλλο μεγάλο τελικό της ημέρας, τα 200μ. των γυναικών η ιπτάμενη Ολλανδή Δάφνη Σκίπερς ήταν επιβλητική και με 22.05 κέρδισε ένα ακόμα παγκόσμιο πρωτάθλημα με την Μαρί Ζοζέ Τα Λου να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο, όπως και στα 100μ.

Τέλος, στα ημιτελικά των 800μ. των γυναικών τα σημαντικότερα φαβορί πέρασαν κι έτσι θα δούμε την Κάστερ Σεμένια απέναντι στη Νιοσάμπα από το Μπουρουντί, τη Κουαμπάι από την Κένυα αλλά και την Καναδή Μπίσοπ, αθλήτριες που πέρυσι στο Ρίο πήραν τις θέσεις 1-4 να αναμετρόνται και πάλι σε έναν μεγάλο τελικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο