Χάλκινο μετάλλιο για την Καλλιμογιάννη με Πανελλήνιο Ρεκόρ

Η ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε τρίτη στα 3000 μ. στιπλ στο Ευρωπαϊκό Κ20

Share
Καλλιμογιάννη
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ20 / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 2023/ 3η ΗΜΕΡΑ. (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Η Βασιλική Καλλιμογιάννη έκανε μια εξαιρετική κούρσα στον τελικό των 3000 μ. στιπλ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο! Η 19χρονη πρωταθλήτρια ήταν μαχήτρια σε όλη τη διάρκεια της κούρσας και κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας της καθώς το χρονόμετρο έγραψε 10.08.44. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ κατείχε η ίδια με 10.21.51 από τον περασμένο Ιούλιο.

Η αθλήτρια του Ιάσωνα Ιωαννίδη προπορεύτηκε για μεγάλο διάστημα της κούρσας και κατάφερε να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις μέχρι το τέλος. Η Καλλιμογιάννη είχε δείξει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ιερουσαλήμ ήρθε η επιβεβαίωση. 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Καρολίνα Γιαροσόβα από την Τσεχία που επίσης βελτίωσε το ρεκόρ της χώρας της τερματίζοντας σε 10.04.57 και στη δεύτερη θέση ήταν η Γερμανίδα Άντια Μπουντέ με 10.07.34. 

Η Βασιλική Καλλιμογιάννη αρκετή ώρα μετά τον τερματισμό της δεν πίστευε αυτό που είχε πετύχει. Ίσως χρειαστεί να περάσει λίγο διάστημα κοιτάζοντας το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20, για να το συνειδητοποιήσει. 

Νιώθω τέλεια. Μου άρεσε η κούρσα. Ξεκίνησα καλά, έβλεπα ότι είχα δυνάμεις. Όταν τερμάτισα δεν το πίστευα. Χάρηκα πάρα πολύ. Δεν σκεφτόμουν μέσα στην κούρσα ότι πάω για μετάλλιο. Προσπαθούσα απλά να είμαι μπροστά και να ακολουθώ τον ρυθμό”, τόνισε η αθλήτρια των 3000 μ. στιπλ και συνέχισε: “Στην αρχή η κούρσα είχε καλό ρυθμό, είχε βέβαια και πολλά σπρωξίματα ειδικά πάνω από τα εμπόδια. Ήταν μια κούρσα που ήθελε καθαρό μυαλό”.

Όσο για το εάν περίμενε να συνδυάσει το χάλκινο μετάλλιο με ένα τόσο μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ (10.08.44), είπε: “Από τις προπονήσεις είχα καταλάβει ότι είχα τέτοιους χρόνους στα πόδια μου. Σημασία έχει ότι βγήκε σε αυτόν τον αγώνα”. 

Μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προπονητή της Ιάσων Ιωαννίδη

πηγή: segas.gr

Καλλιμογιάννη
ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ20 / ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 2023/ 3η ΗΜΕΡΑ. (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο