Πραγματοποιήθηκε ο ιστορικός Western States 100

Ένας από τους πιο διάσημους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο. Δείτε τους νικητές

Share

Ένας από τους πιο διάσημους αγώνες υπεραπόστασης παγκοσμίως, ο Western States Endurance Run ή πιο απλά Western States 100 πραγματοποιήθηκε τις περασμένες μέρες στις ΗΠΑ. Ο αγώνας κινείται στην πολιτεία της Καλιφόρνια και καλύπτει μία απόσταση 100 μιλίων (161χλμ.) ενώ πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1974 με εξαίρεση το 1975 και το 2008 που δεν έγινε.

Μεγάλος νικητής φέτος αναδείχθηκε ο Νοτιοαφρικανός Ράιαν Σάντες ο οποίος τερμάτισε σε 16 ώρες 19 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα, μία επίδοση που θεωρείται αρκετά αργή για τα δεδομένα του αγώνα. Βλέπετε, στο παρελθόν έχουν κερδίσει σπουδαίοι υπερμαραθωνοδρόμοι, όπως ο Σκοτ Τζούρεκ (και μάλιστα 7 συνεχόμενες φορές!), αλλά και ο Κίλιαν Ζορνέτ, ενώ το ρεκόρ κρατά ο Αμερικάνος Τίμοθι Όλσον από το 2012 με 14:46:44.

Ακολούθησαν οι Αμερικάνοι Άλεξ Νίκολς και Μαρκ Χάμοντ σχεδόν 30 λεπτά αργότερα.


Ο σούπερσταρ των υπεραποστάσεων, Ράιαν Νίκολας Σάντις έχει κερδίσει πολλούς σπουδαίους αγώνες σε όλο τον κόσμο

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Κατ Μπράντλεϊ από τις ΗΠΑ σε 19:31:30 με τη 43χρονη Μαγκνταλένα Μπούλετ από τις ΗΠΑ να ακολουθεί 18 λεπτά αργότερα, και τη Σαμπρίν Στάνλεϊ επίσης από τις ΗΠΑ να είναι τρίτη λίγο πάνω από τις 20 ώρες.

Συνολικά τερμάτισαν 248 υπερμαραθωνοδρόμοι καλύπτοντας τη διαδρομή που περνά “καυτές” κοιλάδες, παγωμένα μονοπάτια και κορφές, ενώ τον αγώνα ξεκίνησαν 369. Το ποσοστό των τερματισμών έφτασε το 67,2% κάτι που μαρτυρά πως οι συνθήκες φέτος ήταν αρκετά δύσκολες.


H εμφάνισή και η ηλικία της δεν… μαρτυρούν τις ικανότητές της στους δρόμους υπεραποστάσεων, όμως, η 23χρονη Μπράντλεϊ τα καταφέρνει περίφημα!

Δείτε σε βίντεο ένα ντοκιμαντέρ που έχει γυριστεί για τον αγώνα

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1177:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ από την Δάφνη Λαβασά στα 10.000μ.!
Εξαιρετική εμφάνιση από την Ελληνίδα δρομέα
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο