H καρδιά του skyrunning χτυπά στον Όλυμπο

Μεγάλα ονόματα του skyrunning συμμετέχουν στον 14o Olympus Marathon

Share

Λίγες ώρες έμειναν πριν την εκκίνηση του 14ου Olympus Marathon και η παγκόσμια κοινότητα των δρομέων είναι σε αναμονή. Στη γραμμή της εκκίνησης θα βρεθούν το πρωί του Σαββάτου πάνω από 1400 δρομείς από 21 διαφορετικές χώρες για να κατακτήσουν το βουνό των θεών.
Ανάμεσά τους βρίσκονται μεγάλα ονόματα στο χώρο του Skyrunning, καθώς η διοργάνωση αποτελεί σταθμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Migu Run Skyrunner World Series στην κατηγορία Sky Classic.

Από τους αθλητές ξεχωρίζουν ο δικό μας Δημήτρης Θεοδωρακάκος που μετρά τρεις φορές νίκες στον Όλυμπο, αλλά και ο Ισπανός Jessed Hernandez που κρατά το ρεκόρ 4:33:37 από το 2008.


Ο Aritz Egea βρίσκεται στη πρώτη θέση του πρωταθλήματος με 174,4 βαθμούς, ΦΩΤΟ: ©iancorless.com

Ο Aritz Egea θα βρίσκεται και αυτός στο ψηλότερο βουνό της χώρας μας. Ο Ισπανός αθλητής βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης μία μόλις εβδομάδα μετά τη συμμετοχή στο Livigno Skymarathon της Ιταλίας, όπου έλαβε τη δεύτερη θέση.
Στα μεγάλα ονόματα συγκαταλέγονται επίσης  o περσινός νικητής του Skyrunning Extreme World Series, Jonathan Albon, όπως και οι Ισπανοί Hassan Ait Chaou και Julen Martinez de Estibariz, o αθλητής από τη Βουλγαρία Kiril Nokolov, όλοι τους με κατάταξη στις πρώτες θέσεις του περσινού πρωταθλήματος.


Η Hillary Allen μετά τη συμμετοχή στο Ultra Skymarathon Madeira, ΦΩΤΟ: ©iancorless.com  

Στις γυναίκες τώρα, μάχες αναμένεται να δούμε μεταξύ των Azara Garcia και Aitziber Ibarbia, από την Ισπανία, αλλά και της Ολλανδής Ranga Debats όπου στον αγώνα του Livigno κατέκτησαν την έβδομη και έκτη θέση αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ξεχωρίζει η συμμετοχή της Αμερικανίδας Hillary Allen που βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας Ultra Running. Τα μεγάλα ονόματα συμπληρώνουν η αθλήτρια από το Ηνωμένο Βασίλειο Holly Pace και η Ισπανίδα Laura Sola.

Μία καλή θέση στον Όλυμπο για καλύτερη θέση στο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Migu Run Skyrunner World Series θέλουν ακόμα οι Ρώσοι Aleksandr Ivakin και Artem Rostovstev και οι Ιταλοί Fabiano Marconi και Franco Soldi όπως και η συμπατριώτισά τους Cecilia Mora.

Για να δείτε τη λίστα με τους φετινούς συμμετέχοντες πατήστε εδώ.

Περισσότερα νέα για τον Olympus Marathon στην ιστοσελίδα www.olympus-marathon.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο