Εκτός Ραπ και Φλάναγκαν από τα 10.000μ.

Δεν κατάφεραν να προκριθούν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα των 10.000μ.

Share

Δύο σημαντικές εκπλήξεις στο αγώνισμα των 10.000μ. επεφύλασσαν οι αγώνες του Αμερικάνικου Πρωταθλήματος στίβου που αποτελεί και αγώνες επιλογής για τη σύσταση της ομάδας που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τον Αύγουστο.

Τόσο ο Γκάλεν Ραπ όσο και η Σάλαν Φλάναγκαν δεν κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα που θα τους έδινε το εισιτήριο για τους αγώνες του Λονδίνου. Ο Ραπ έμεινε 5ος με 29:04.61 με τους Χασάν Μιντ, Σάντρακ Κιπτσιρτσίρ και Λέοναρντ Κορίρ να είναι οι τρεις πρώτοι και αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τις ΗΠΑ στη μεγάλη διοργάνωση.

Παρόμοια τύχη είχε και η Σάλαν Φλάναγκαν που κατέλαβε την 4η θέση στα 10.000μ. με 31:31.12 με τη Μόλι Χαντλ να επιβεβαιώνει την πολύ καλή της κατάσταση κερδίζοντας μία ακόμα φορά με 31:19.86 και τις Έμιλι Ίνφιλντ και Έμιλι Σάισον να ακολουθούν. Στον ίδιο αγώνα η ελληνικής καταγωγής, Ελάινα Μπαλούρις ήταν 9η με 32:48.76.

Η Φλάναγκαν μπορεί τα τελευταία χρόνια να διακρίνεται στον μαραθώνιο όμως τα 10.000μ. ήταν αυτά που αρχικά την έκαναν γνωστή καθώς το 2008 στο Πεκίνο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο λίγα χρόνια μετά έγινε… ασημένιο λόγω του αποκλεισμού για υπόθεση ντόπινγκ της αθλήτριας που είχε τερματίσει δεύτερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο