Ζευγάρι 79χρονων που προετοιμάζεται κρυφά, τρέχει και “σαρώνει” σε αγώνα 5χλμ.

Μία ιστορία “αμφίδρομης” έμπνευσης που αξίζει να διαβάσετε

Share

Oι ιστορίες “έμπνευσης” αρέσουν σε όλους. Οι δρομείς, όμως, έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία. Σε μία πρόσφατη τέτοια ιστορία που διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Runners World πρωταγωνιστεί ένα ζευγάρι 79χρονων! 

Ο Άλαν και η Ρουθ Γουίλμαν από το Ιλινόις των ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ αθλητικοί τύποι. Όμως, βλέποντας τα 4 παιδιά και τα 11 εγγόνια τους να γυμνάζονται συστηματικά και να κάνουν διάφορα αθλήματα αποφάσισαν να γίνουν κι αυτοί δρομείς.

Έτσι, προετοιμάστηκαν κρυφά, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν, για ένα διάστημα μερικών εβδομάδων με σκοπό να λάβουν μέρος σε αγώνα της περιοχής τους απόστασης 5χλμ. Την ημέρα του αγώνα προσκάλεσαν όλη τους την οικογένεια στον τερματισμό, χωρίς ωστόσο, να τους έχουν αναφέρει τους σκοπούς τους.

Περίπου μία ώρα μετά, το ζευγάρι των “νεόκοπων” δρομέων έφτασε στον τερματισμό και μάλιστα με πανηγυρικό τρόπο ξαφνιάζοντας τα παιδιά και τα εγγόνια τους που δεν γνώριζαν για τη συμμετοχή τους. Μάλιστα, τόσο ο Άλαν όσο και η Ρουθ κατέλαβαν την πρώτη θέση στην ηλικιακή τους κατηγορία με χρόνους 1:01:48 και 1:01:59 αντίστοιχα.

Η προσπάθειά τους όλο αυτό το διάστημα όχι μόνο τους άρεσε αλλά τους βοήθησε σημαντικά και στην υγεία τους, ιδιαίτερα τον Άλαν ο οποίος πρόσφατα διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον. Το ζευγάρι εκτελούσε προπονήσεις με περπάτημα και λίγο τρέξιμο αλλά και λίγες ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεις.

Όλοι τους γιόρτασαν την επιτυχία του τερματισμού τρώγωντας donuts και γλυκά, ενώ οι δύο δρομείς δεν παρέλειψαν να θέσουν τον επόμενό τους στόχο, έναν αγώνα 5χλμ. τον Ιούλιο.

Αν έχετε κι εσείς κάποια “ιστορία έμπνευσης” είτε δική σας, είτε φίλων σας που θα θέλατε να μοιραστείτε στείλτε μας στο [email protected]

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο