Έγινε και το 6ο Diamond League στη Στοκχόλμη

Καλές επιδόσεις στις μεσαίες αποστάσεις, εντυπωσίασε και πάλι ο μικρός Ινγκεμπρίγκτσεν

Share

Η Στοκχόλμη φιλοξένησε το 6ο Diamond League της σειράς την περασμένη Κυριακή. Από αυτόν τον αγώνα έλειπαν τα μεγάλα ονόματα σε πολλά αγωνίσματα είχαμε ωστόσο κάποιες καλές επιδόσεις.

Συγκεκριμένα, στα 1.500μ. των ανδρών η κούρσα ήταν πολύ γρήγορη με τον Κενυάτη Tίμοθι Τσέρουγιοτ να τερματίζει πρώτος σε 3:30.77 που είναι η καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο. Ακολούθησαν ο Ασλαντί Μικού από τον Μπαχρέιν με 3:31.49 ενώ τρίτος ήταν ο Αμάν Βότε από την Αιθιοπία με 3:31.63.

Στην ίδια κούρσα στην 11η και τελευταία θέση τερμάτισε ο 17χρονος (για την ακρίβεια 16 ετών και 9 μηνών) Τζέικομπ Ινγκεμπρίγκτσεν από τη Νορβηγία, μικρός αδερφός του πετυχημένου δρομέα με 3:39.92 που αποτελεί μία από τις καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών στην κατηγορία των παίδων. 
Ο “μικρός” Ινγκεμπρίγκτσεν στο προηγούμενο Diamond League είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ παίδων στο μίλι με 3:56.

Στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια νικητής αναδείχθηκε ο Μαροκινός Σουφιάν Ελ Μπακαλί με 8:15.01 ενώ στα 800μ. νικητές αναδείχθηκαν ο Ολλανδός Τίμεν Κούπερς με 1:45.02 και η Φρανσίν Νιοσάμπα με 1:59.11 σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.

Εντυπωσιακός ήταν ο Καναδός Αντρέ Ντεγκράς στα 100μ. με 9.69 όμως ο άνεμος ήταν πολύ πάνω από τα 2μ./δευτερόλεπτο (4,8μ./δευτερόλεπτο) κι έτσι η επίδοση αυτή δεν αναγνωρίζεται.

Ο επόμενος αγώνας της σειράς θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου στο Παρίσι, και το Σταντ ντε Φρανς, ένα στάδιο που παραδοσιακά φιλοξενεί σπουδαίες επιδόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο