Έτρεξαν στο Μάντσεστερ

Συγκινητικές στιγμές στο Great Manchester Run

Share

Ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας. Το Great Manchester Run, ένας από τους μεγαλύτερους αγώνες στη Μ. Βρετανία που αποτελεί γιορτή κάθε Μάιο που πραγματοποιείται για την πόλη, φέτος είχε μία εντελώς διαφορετική χροια.

Ο αγώνας αφιέρωθηκε εξ ολοκλήρου στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που έπληξε την πόλη στις 22 Μαΐου και άφησε 22 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Αρχικά υπήρχαν σκέψεις ο αγώνας να αναβληθεί, ακόμα κι έτσι όμως, πάρα πολλοί δρομείς είχαν αποφασίσει να τρέξουν μόνο και μόνο για να τιμήσουν τα θύματα της επίθεσης. Τελικά, ο αγώνας έγινε και 40.000 δρομείς έλαβαν μέρος στα 10χλμ. και τον Ημιμαραθώνιο χαρίζοντας δυνατές εικόνες και στιγμές και ενώνοντας την πόλη που πέρασε πολλά τις τελευταίες ημέρες. Αρκετοί από αυτούς, μάλιστα, συμμετείχαν για να συλλέξουν χρήματα για τα θύματα.

Το σκηνικό στην εκκίνηση του αγώνα ήταν εντυπωσιακά… βουβό, ενώ πολλοί δάκρυζαν και αγκαλλιάζονταν. Και μετά τον τερματισμό, όμως, ο οποίος απείχε περίπου 300μ. από την πλατεία Saint Ann που αποτελεί “μνημείο” για τα θύματα της επίθεσης, πολλοί δρομείς έσπευσαν να αφήσουν κάποιο σημείωμα, ενθύμια, ακόμα και το bib number τους.

Για την ιστορία, νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Αμερικανός Ντέιθαν Ρίτζενχαϊν με 28:06 με τον Μπέρναρντ Λάγκατ να ακολουθεί σε 28:13, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Τιρουνές Ντιμπάμπα σε 31:03.

Σίγουρα, δεν ήταν μία μέρα γιορτής, ήταν όμως μία μέρα που ένωσε ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους της πόλης που πέρασε πολλά και που τους βοηθά να προχωρήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο