Μαραθώνιοι σε Ρίγα και Σκόπια

Δύο ακόμα αγώνες Μαραθώνιου στην Ευρώπη

Share

H πανέμορφη πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, φιλοξένησε τον δικό της αγώνα μαραθώνιου με την επωνυμία Lattlecom Riga Marathon που πραγματοποιήθηκε για 26η χρονιά με αρκετές συμμετοχές και καλές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, νικητές αναδείχθηκαν ο Κενυάτης Τζόζεφ Μινιόκι με χρόνο 2:12:14, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η Μπεκελέχ Μπεντάντα από την Αιθιοπία συντρίβοντας το ρεκόρ διαδρομής με 2:31:22.

Τον δικό τους αγώνα, όμως, διοργάνωσαν και τα γειτονικά μας Σκόπια, τον Wizz Air Skopje Marathon, παρά τις ασταθείς συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στη χώρα, οι οποίες μάλιστα ήταν και ένας λόγος ώστε πολλοί δρομείς να μην αγωνιστούν τελικά.

Νικητής στον αγώνα αναδείχθηκε ο Κενυάτης Κιρότιτς Κιρούι με 2:12:59, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν η συμπατριώτισσά του Στέλα Μπαρσόσιο σε 2:33:42

Στον αγώνα είχαμε και μία ελληνική συμμετοχή με τον Σπύρο Τζιώρα από τα Ιωάννινα να τερματίζει σε 4:33:53 καταλαμβάνοντας την 114η θέση σε σύνολο 146 ανδρών δρομέων. Τερμάτισαν ακόμα 24 γυναίκες. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3 Μαραθώνιοι σε 3 ημέρες με μέσο όρο 2:30 από τον Jordan Tropf
Ένα απίθανο ρεκόρ από τον Αμερικάνο δρομέα
Παγκόσμιο σοκ με τον θάνατο της Agnes Tirop
Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια των αποστάσεων, Agnes Tirop, βρέθηκε δολοφονημένη με βάναυσο τρόπο στο δωμάτιο της, πιθανότατα από το σύζυγο της.
Back to Top