Στην Κοπεγχάγη ο Μερούσης

Με στόχο το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Share

Στον Μαραθώνιο της Κοπεγχάγης θα αγωνιστεί την ερχόμενη Κυριακή 21 Mαΐου ο Χριστόφορος Μερούσης με στόχο το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου. Ο 35χρονος Χιώτης πρωταθλητής αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα το τελευταίο διάστημα κι έτσι περίμενε μέχρι τα τέλη Μαΐου για να δοκιμάσει την τύχη του στο αγώνισμα που διακρίνεται τα τελευταία χρόνια.

Ο Μερούσης έχει κερδίσει τα τελευταία 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα στην απόσταση, ενώ έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το ατομικό του ρεκόρ είναι 2:19:00 και θα πρέπει να το βελτιώσει ή έστω να το ισοφαρίσει για να λάβει μέρος στο ερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο στο Λονδίνο.

Στο παρελθόν κι άλλοι Έλληνες δρομείς έχουν επιλέξει τον Telenor Copenhagen Marathon αφού αποτελεί μία από τις τελευταίες αγωνιστικές ευκαιρίες της άνοιξης σε σχετικά καλές καιρικές συνθήκες και μέτριας δυσκολίας διαδρομή.

Φέτος, στη λίστα της συμμετοχής βρίσκονται 21 Έλληνες, μαζί με τον Μερούση, που θα δοκιμαστούν στους δρόμους της δανέζικης πρωτεύουσας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεγάλα ρεκόρ στο Houston - Απίθανες Keira D' Amato και Sara Hall
Απίθανες επιδόσεις στον Μαραθώνιο και στον Ημιμαραθώνιο του Houston
Keira D' Amato - Deena Kastor: Από προσωπική της σοφέρ, έφτασε να της πάρει το ρεκόρ...
Μία ξεχωριστή ιστορία από το παρελθόν για τις δύο κορυφαίες μαραθωνοδρόμους των ΗΠΑ
Back to Top