Nike Breaking2: Τελευταία νέα πριν το εγχείρημα

Δείτε το Live και ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα

Share

Τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου 6 Μαΐου, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθεί το εγχείρημα που προετοιμάζει η ΝΙΚΕ εδώ και καιρό, το Breaking2. 

Οι τρεις δρομείς – πρωταγωνιστές στις 05:45 (ώρα Ιταλίας) θα ξεκινήσουν τον δικό τους αγώνα 42,195μ. στη μικρή πίστα της Μόντσα της Ιταλίας με στόχο να καλύψουν την απόσταση σε κάτω από 2 ώρες!

Χωρίς αμφιβολία, επικρατέστερος για να το καταφέρει είναι ο Έλιουντ Κιπτσόγκε. Ο Κενυάτης έχει ρεκόρ 2:03:03 και είναι ο καλύτερος εν δυνάμει μαραθωνοδρόμος των ημερών μας.

Οι τρεις δρομείς θα απολαύσουν μία ξεχωριστή μεταχείριση στην προσπάθειά τους. Ειδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα προπορεύεται παρέχοντας μέσω οθόνης πολλές και λεπτομερείς πληροφορίες όπως χρόνο, ρυθμό, προβλεπόμενη επίδοση κ.ά. Μοτοποδήλατο επίσης, θα τους παρέχει όποτε χρειάζονται το νερό αλλά και τους ηλεκτρολύτες τους, χαρίζοντας τους πολύτιμα δευτερόλεπτα και γλυτώνοντας τους κόπο. Ακόμα και οι λαγοί θα υπάρχουν με… αφθονία, καθώς δεν πρόκειται να τους αφήσουν μόνους, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν και να ξαναμπούν αργότερα. Άλλωστε, η διαδρομή είναι κυκλική με μήκος 2,4χλμ. με τους δρομείς να καλούνται να καλύψουν 17,5 στροφές. Μάλιστα, οι τρεις δρομείς θα τρέχουν ακριβώς πάνω στη γραμμή που έχει χαραχθεί έτσι ώστε να μην διανύσουν ούτε ένα παραπανίσιο μέτρο.

Το εγχείρημα έχει σχεδιασθεί καλά όσο μεγαλεπίβολο κι αν είναι. Η ΝΙΚΕ πέτυχε τον σκοπό της πριν ακόμα τρέξουν οι δρομείς κάνοντας όλον τον δρομικό και μη κόσμο να μιλά για το Breaking2. 

Άλλωστε, πρόκειται για κάτι που εκ προοιμίου φαντάζει αρκετά δύσκολο – έως ακατόρθωτο – να ζητάς δηλαδή από τον πιο γρήγορο μαραθωνοδρόμο των ημερών μας να συντρίψει το ατομικό του ρεκόρ κατά τρία ολόκληρα, και πλέον λεπτά, να βελτιωθεί δηλαδά κατά 2,5%!

Το κίνητρο βέβαια, είναι μεγάλο αφού, όποιος το καταφέρει, εκτός από τη δόξα, θα γίνει και πολύ πλουσιότερος με τις αμοιβές που έχουν γίνει γνωστές να είναι αστρονομικές.

“Πριν από 17 χρόνια, το 2000 όταν ήμουν για προετοιμασία στην Κένυα και το παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 2:05:42, θυμάμαι τους κενυάτες προπονητές να έχουν ως στόχο το όριο των 2 ωρών, κάτι που φαινόταν τότε αδιανόητο. Από τότε βέβαια έχουν αλλάξει πολλά όμως ακόμα πιστεύω ότι δεν έχει έρθει η ώρα αυτή, ακόμα και αν η Nike έχει προσπαθήσει για το καλύτερο σε θέμα συνθηκών, υποστήριξης και εξοπλισμού, έχοντας επιλέξει τρεις κορυφαίους δρομείς. Παρότι γενικά θέλω να σκέφτομαι θετικά, πιστεύω ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί ο στόχος των 2 ωρών. Το πιο πιθανό είναι οι δρομείς να είναι μέσα στο στόχο τους μέχρι τα μισά της διαδρομής, ενώ μετά το 25ο προς το 30ο χλμ. θεωρώ ότι μόνο ο Κιπτσόγκε έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει βγαίνοντας όμως σταδιακά εκτός στόχου. Αν τελικά καταφέρει να ολοκληρώσει την προσπάθεια πιστεύω ότι η τελική του επίδοση θα είναι λίγο πάνω από τις 2:02 ή ίσως ορικά κοντά στο 2:01:50. Ελπίζω βέβαια να πέσω έξω στις προβλέψεις μου και αύριο λίγο μετά τις 8:45 ώρα Ελλάδας η ανθρωπότητα να πανηγυρίζει για την υπέρβαση ενός ακόμα ορίου των ανθρώπινων δυνατοτήτων”, λέει ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στην κλασική διαδρομή και εκδότης του Runner Magazine Νίκος Πολιάς

Πατήστε εδώ για να δείτε κι εσείς ζωντανά μέσω Live Streaming το Breaking2

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο