Όλα έτοιμα για το Breaking 2

Δείτε τελευταία νέα πριν από την απόπειρα στη Μόντσα

Share

Λίγες μόνο ώρες έχουν μείνει πριν από την πρώτη (;) επίσημη απόπειρα για να σπάσει το φράγμα των δύο ωρών στον Μαραθώνιο. Οι τρεις δρομείς που συμμετέχουν στο περιβόητο – πλέον – Breaking2 της NIKE θα προσπαθήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα της Μόντσα στην Ιταλία το ακατόρθωτο, τουλάχιστον έως τώρα:

Να καλύψουν την απόσταση των 42.195μ. σε λίγοτερο από δύο ώρες!

Στην προσπάθειά τους αυτή ο Έλιουντ Κιπτσόγκε, ο Ζερσενάι Ταντέσε και ο Λελίσα Ντεσίσα θα έχουν όλο το επιτελείο της ΝΙΚΕ ενώ θα τρέξουν πίσω από ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίοο όμως θα βρίσκεται σε απόσταση που ορίζουν οι κανονισμοί των αγώνων.

Βέβαια, η επίδοση αυτή ακόμα κι αν γίνει, δεν θα αποτελέσει παγκόσμιο ρεκόρ καθώς δεν πρόκειται γα επίσημο αγώνα. Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε, ωστόσο, ο δρομέας που είναι ο επικρατέστερος ανάμεσα στους τρεις για να το καταφέρει δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν θα αναγνωριστεί ως παγκόσμιο ρεκόρ ή όχι απλά θέλει να γραφτεί στην ιστορία ως ο πρώτος άνθρωπος που έσπασε αυτό το φράγμα.

Δείτε εδώ την πρόβα τζενεράλε πριν από λίγες μέρες

Η απόπειρα αυτή θα γίνει πιθανότατα τις πρωϊνές ώρες του Σαββάτου, εκτός αν ο καιρός χαλάσει, κάτι που θα αναγκάσει το επιστημονικό επιτελείο αλλά και τους δρομείς να δοκιμάσουν κάποια άλλη ώρα (πιθανότατα το πρωί της Κυριακής) μέσα στο Σαββατοκύριακο, στο ίδιο φυσικά μέρος.

Δείτε μία δυνατή προπόνηση του Κιπτσόγκε λίγες μέρες πριν από τη μεγάλη απόπειρα από το Ελντορέτ στην Κένυα

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1123:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο