Μεγάλες επιδόσεις στον Rome-Ostia Half Marathon

Κορυφαίοι δρομείς εκμεταλλεύτηκαν τις καλές καιρικές συνθήκες στον Ημιμαραθώνιο της Ρώμης

Share

Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν οι ελίτ δρομείς στον 43ο αγώνα Rome-Ostia Half Marathon, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος αγώνας ημιμαραθώνιου στην Ιταλία, ενώ έχει τη χρυσή ετικέτα της IAAF.

Στις γυναίκες, η Κενυάτισσα Γκλάντις Τσερόνο (φωτό), η οποία προετοιμάζεται για τον Μαραθώνιο της Βοστόνης, έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση κερδίζοντας τον αγώνα σε 1:07:01. Ακολούθησε η Άντζελα Τανούι σε 1:07:43 ενώ τρίτη ήταν η Ασέλφεχ Μέργκια σε 1:08:46.

Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες έδωσαν και στους άνδρες δρομείς τη δυνατότητα για γρήγορη κούρσα. Μάλιστα παρολίγο νικητής να αναδειχθεί ο νεαρός Κενυάτης Τζούστους Κανγκόγκο, ο οποίος ξεκίνησε τον αγώνα ως “λαγός”. Στα τελευταία 2 χλμ., όμως, ο έμπειρος Γκούγε Αντόλα ανέβασε τον ρυθμό του για να κερδίσει με 59:18, αφήνοντας τον Κανγκόγκο δεύτερο σε 59:31 και τρίτο τον Κενυάτη Πίτερ Κεμόι σε 1:00:13.

Ο αγώνας βέβαια, παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο μετρά χιλιάδες συμμετοχές κι έχει το Gold Label της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, δεν έχει τις προϋποθέσεις για να μετρηθούν τα ρεκόρ του.

φωτό: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο