Την Κυριακή ο Μαραθώνιος της Βαρκελώνης

Χιλιάδες δρομείς θα αγωνιστούν στον The Zurich Barcelona Marathon

Share

Την ερχόμενη Κυριακή 12 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί ο φημισμένος The Zurich Barcelona Marathon στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Στον αγώνα που διαθέτει τη χάλκινη ετικέτα της IAAF θα συμμετέχουν πολύ σημαντικοί δρομείς, ιδιαίτερα στις γυναίκες, όπου φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να δουν ένα νέο ρεκόρ διαδρομής.

Ο συγκεκριμένος αγώνας, όμως, αποτελεί και επιλογή πολλών Ελλήνων δρομέων που στους όμορφους δρόμους της πόλης θα τρέξουν τον ανοιξιάτικό τους μαραθώνιο. Φυσικά, στο runnermagazine.gr θα δείτε τις επιδόσεις τους!

Η Τζορτζίνα Ρόνο από την Κένυα στοχεύει σε μία επίδοση κάτω από το 2:26:52, το ρεκόρ διαδρομής δηλαδή. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ακατόρθωτο, αν υπολογίσει κανείς πως η 33χρονη Κενυάτισσα έχει προσωπικό ρεκόρ 2:21:39.

Στους άνδρες, μεγάλο φαβορί είναι ο Σισέι Μεκόνεν, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 2:06:27, αγωνίστηκε όμως πριν από λίγες μόνο εβδομάδες στο Ντουμπάι όπου τερμάτισε 4ος σε 2:08:09

Συνολικά, αναμένεται να λάβουν μέρος κοντά στους 20.000 δρομείς από 89 διαφορετικές χώρες σε μία διοργάνωση που σκοπεύει να τιμήσει φέτος, 25 χρόνια μετά τους αλησμόνητους Ολυμπιακούς Αγώνες της πόλης, τους τρεις πρώτους άνδρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες στον Ολυμπιακό Μαραθώνιο του 1992. Μάλιστα,ο ένας από αυτούς, ο Γερμανός Στέφαν Φρέιγκανκ θα λάβει μέρος στον φετινό μαραθώνιο στα 49 του χρόνια.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο