3 ελληνικά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Σπουδαίοι αγώνες στο Βελιγράδι με ελληνικές διακρίσεις

Share

Mε τρία ελληνικά μετάλλια, εξαιρετική συγκομιδή για την ελληνική ομάδα, πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν επιβλητική για μία ακόμα φορά κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ, το τρίτο της σε μεγάλη διοργάνωση τους τελευταίους 10 μήνες! Η Στεφανίδη είχε έντονο συναγωνισμό όμως πέρασε τα 4.85μ. και “καθάρισε”.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Κώστας Φιλιππίδης χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό του και με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 5.85μ. πήρε το ασημένιο μετάλλιο. Στο άλμα τριπλούν τώρα, η Βούλα Παπαχρήστου ήταν χάλκινη με καλύτερο άλμα στα 14.24μ.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα, καλή παρουσία είχε η Ελισσάβετ Πεσιρίδου στα 60μ. εμπόδια, η οποία μπήκε στον ημιτελικό όμως δεν κατάφερε να μπει και στον μεγάλο τελικό, η Ραφαέλα Σπανουδάκη ήταν άκυρη στα προκριματικά των 60μ., ο έφηβος Κάραλης ήταν 11ος στον τελικό του επί κοντώ με 5.50μ., ενώ ο Μιχάλης Σταματόγιαννης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό μένοντας 22ος στον προκριματικό της σφαιροβολίας.

Στα δρομικά αγωνίσματα, όπως κάθε φορά στον κλειστό το θέαμα περίσσευε! Είδαμε πολύ δυνατές κούρσες τόσο σε άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αναλυτικά:

Στα 3.000μ. των ανδρών ο Ισπανός Αντέλ Μεκάαλ επικράτησε οριακά του Νορβηγού Χένρικ Ίνγκεμπρίγκστεν ενώ ελάχιστα πιο πίσω ήταν ο Γερμανός Ρίνγκερ σε χρόνους 8:00.60, 8:00.93 και 8:01.01 αντίστοιχα, με τα δύο φαβορί (εξ Αφρικής) Χαιλέ Ιμπραήμοφ που αγωνίζεται με το Αζερμπαϊτζάν και Αλί Κάγια με την Τουρκία να μένουν εκτός βάθρου.

Πολωνική υπόθεση ήταν τα 1.500 και τα 800μ. με τους Μάρτσιν Λεβαντόφσκι και Άνταμ Γκζγκοτ να έχουν μοιράσει τα αγωνίσματα και με έξυπνες κούρσες και οι δύο να κατακτούν δύο χρυσά μετάλλια για τη χώρα τους.

Στις γυναίκες, τόσο τα 3.000μ. όσο και τα 1.500μ. ήταν παράσταση για έναν ρόλο με τη Βρετανίδα Λάουρα Μούιρ να κάνει ό,τι θέλει να επικρατεί και στα δύο (έτρεξε τρεις κούρσες σε τρεις μέρες). Η σκωτζέζικης καταγωγής δρομέας που έχει καταπλήξει με τις επιδόσεις της κέρδισε άνετα τόσο στα 3.000μ. σε 8:35.67 όσο και στα 1.500μ. σε 4:02.39.

Τέλος στα 800μ. των γυναικών, η Σελίνα Μπούχελ από την Ελβετία ήταν η μεγάλη νικήτρια σε 2:00:38 με τη Βρετανίδα Όσκαν Κλαρκ να είναι δεύτερη και την 20χρονη Ισλανδή Χινρικσοντίρ να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

Πρόσωπο των αγώνων, χωρίς αμφιβολία, ήταν η Σπάνοβιτς από τη Σερβία που ξεσήκωσε τους συμπατριώτες της και με μία απίστευτη εμφάνιση στον τελικό του μήκους πήρε το χρυσό περνώντας τρεις φορές το φράγμα των 7 μέτρων με καλύτερο άλμα στα 7.24μ.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1085:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο