Tα “περίεργα” Nitro Athletics της Μελβούρνης

Οι ξεχωριστοί αγώνες στίβου που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες με το Γιουσέιν Μπολτ αλλά και την Αναστασία Μαρινάκου

Share

Στην Αυστραλία και το Στάδιο της Μελβούρνης αυτές τις ημέρες λαμβάνουν χώρα μία ξεχωριστή διοργάνωση στίβου με αρκετά… διαφορετικούς αγώνες. Πρόκειται για τα Νitro Athletics που περιλαμβάνουν ιδιαίτερα αγωνίσματα με ομαδικό χαρακτήρα, με τον Γιουσέιν Μπολτ να έχει τη δική του ομάδα, και να αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο της διοργάνωσης.

Στην ομάδα του Μπολτ μάλιστα βρίσκεται και η Αναστασία Μαρινάκου, η οποία εδώ και μερικούς μήνες ζει μόνιμα στην Αυστραλία. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων έχει λάβει μέρος στο αγώνισμα των 3 λεπτών αλλά και στη μεικτή σκυταλοδρομία 4×400μ.

Οι αγώνες έχουν περισσότερο διασκεδαστικό παρά ανταγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο έχουν προσφέρει αρκετό θέαμα, ενώ το Στάδιο έχει καθημερινά πολύ κόσμο. Στα αγωνίσματα της αντοχής μάλιστα, η ομάδα της Αυστραλίας φαίνεται πολύ δυνατή με τους αθλητές της να πραγματοποιούν εντυπωσιακές εμφανίσεις.

Μερικά από τα “περίεργα” αγωνίσματα είναι αυτά των 3 λεπτών, όπου οι δρομείς τρέχουν για 180 δευτερόλεπτα και νικητής είναι αυτός που καλύπτει τα περισσότερα μέτρα, αγώνες ενός μιλίου με αποκλεισμούς όπου σε κάθε στροφή ο τελευταίος αθλητής αποχωρεί, αλλά και μεικτές σκυταλοδρομίες με άντρες και γυναίκες.

To πρόγραμμα περιελάμβανε τον πρώτο γύρο των αγώνων στις 1 και 4 Φεβρουαρίου, τον δεύτερο γύρο στις 2 και 9 του ίδιου μήνα και τον Μεγάλο Τελικό, το Σάββατο 11/2. Στον αγώνα συμμετέχουν έξι ομάδες από 24 αθλητές η κάθε μία (12 άνδρες και 12 γυναίκες). Οι ομάδες είναι Αυστραλία, Αγγλία, Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Ιαπωνία και η ομάδα του Μπολτ.

Δείτε το περίεργο μίλι των Nitro Athletics

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1062:%!]

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο