7 μαραθώνιοι σε 7 ημέρες για τον ΡάιανΧολ

Ολοκλήρωσε τον “άθλο” του ο Αμερικάνος μαραθωνοδρόμος τερματίζοντας 7 μαραθώνιους σε 7 ημέρες σε 7 ηπείρους

Share

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε την απόφαση του πιο γρήγορου λευκού μαραθωνοδρομου, του Ράιαν Χολ να τρέξει 7 μαραθωνίους σε 7 ηπείρους σε 7 ημέρες. 

Τελικά, το εγχείρημα του Χολ στέφθηκε με επιτυχία αφού κατάφερε να ολοκληρώσει και τους 7 με μέσο χρόνο 3:39:36. Συγκεκριμένα, ο 34χρονος Αμερικάνος έτρεξε την απόσταση των 42.195μ. αρχικά στην Ανταρκτική, και στη συνέχεια, κατά σειρά, στη Χιλή, στο Μαϊάμι, στη Μαδρίτη, στο Μαρόκο και στο Ντουμπάι, ενώ ολοκλήρωσε τον “άθλο” του στο Σίδνει.

Μάλιστα, στην Αυστραλία, ο Χολ υπέφερε αφού τερμάτισε σε 5:15:34, μία επίδοση που του έριξε κατά πολύ τον μέσο όρο, ενώ αναγκάστηκε να περπατήσει τα τελευταία χιλιόμετρα.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος μαραθώνιος για έναν δρομέα που άφησε ιστορία, σταμάτησε όμως άδοξα την καριέρα του πριν από έναν περίπου χρόνο, βλέποντας την απόδοσή του να πέφτει. Η ανάρτηση του σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο άλλωστε, μετά τον αγώνα του Σίδνεϋ, τα λέει όλα: “Μου ταιριάζει απόλυτα να έχω μία δύσκολη μέρα, αφού έτσι πήγε και η καριέρα μου. Πολύ υψηλές πτήσεις και μεγάλες στιγμές αλλά και στιγμές μεγάλων απογοητεύσεων. Αυτό συμβαίνει όταν κάνεις μεγάλα όνειρα, προπονείσαι σκληρά και τα δίνεις όλα!”

Πιο γρήγορος ανάμεσα στους 22 άνδρες και τις 9 γυναίκες που έλαβαν μέρος σε αυτό το ιδιαίτερο εγχείρημα ήταν ο Αμερικάνος Μάικλ Γουάρκντιαν με μέσο όρο 2:45:56, με τον Χολ να είναι συνολικά 5ος.

Μικρής σημασίας, βέβαια, η κατάταξη για τον Χολ, αφού ο Αμερικάνος έλαβε μέρος για να συγκεντρώσει χρήματα για καλό σκοπό, ενώ έχει ζήσει σπουδαίες στιγμές στην καριέρα του, και μπορεί να περηφανεύεται για ένα ασύλληπτο ατομικό ρεκόρ με 2:04:58.

φωτο: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο