Η νέα γενιά της Αιθιοπίας στο κλασικό Cinque Mulini

Ο νεαρός Αιθίοπας Σέλεμον Μπαρέγκα και τη συμπατριώτισσά του Μπεγένου Ντεγκέφα επικράτησαν στον ιστορικό αγώνα

Share

Δύο ανερχόμενοι Αιθίοπες κέρδισαν τον ιστορικό αγώνα ανωμάλου δρόμου, Cinque Mulini, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Ιταλία.

Ο λόγος για τον νεαρό Αιθίοπα Σέλεμον Μπαρέγκα και τη συμπατριώτισσά του Μπεγένου Ντεγκέφα, δύο αθλητές που το 2016 είχαν κερδίσει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στα 5.000 και στα 3.000μ. αντίστοιχα, ενώ όπως είναι λογικό, αποτελούν μεγάλα φαβορί για την ίδια κατηγορία στο Παγκόσμιο Ανωμάλου που θα γίνει σε λίγες εβδομάδες στην Ουγκάντα.

Η απόσταση του αγώνα των ανδρών ήταν 12χλμ. και συμμετείχαν αξιόλογοι δρομείς από την Αφρική και την Ευρώπη.

Στις γυναίκες, και την απόσταση των 6χλμ. η Μπεγένου Ντεγκέφα ήταν δυνατή στο τέλος και επικράτησε αφήνοντας την πιο έμπειρη συμπατριώτισσά της Καλκιντάν Φεντίε στη δεύτερη θέση.

Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, στην 4η θέση τερμάτισαν Ιταλοί δρομείς. Ο εξαιρετικός Γιεμανεμπερχάν Κρίπα που έχει διακριθεί στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών ήταν 4ος στους άνδρες, όπως και η πετυχημένη στιπλίστρια Έλενα Ρομανιόλο.

Οι Αιθίοπες πάντως, δεν σταματούν να παράγουν δρομείς, αφού ακόμα και σε αγώνες που δεν συμμετέχουν πρωτοκλασάτα ονόματα, ή μεγαλύτεροι σε ηλικία δρομείς, έρχονται οι νεότεροι από τις κατηγορίες των εφήβων/νεανίδων να διακριθούν.

Στη φωτό (photorun.net), οι δύο νεαροί Αιθίοπες από τις νίκες τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων το περασμένο καλοκαίρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαραθώνιος Ρώμης + Οι Έλληνες
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Αιώνια Πόλη
8 χρόνια ποινής στον Zane Robertson για ντόπινγκ
Η απίθανη δικαιολογία του στοίχισε 4 ακόμα χρόνια ποινής
Kiplimo και Obiri σάρωσαν στον Ημιμαραθώνιο της Νέας Υόρκης + Οι Έλληνες
Καλές επιδόσεις στην Νέα Υόρκη – Σχεδόν 25.000 δρομείς στον Ημιμαραθώνιο + Οι Έλληνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο