Στο Χιούστον Λεοντιάδου και Παπαδημητρίου

Οι δύο Έλληνες δρομείς θα αγωνιστούν στο Chevron Houston Marathon προσκεκλημένοι της ελληνικής κοινότητας

Share

Στον Μαραθώνιο του Χιούστον, Houston Chevron Marathon, την ερχόμενη Κυριακή θα αγωνιστούν ο Αντώνης Παπαδημητρίου και η Στέφανι Λεοντιάδου. Οι δύο Έλληνες μαραθωνοδρόμοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση της ελληνικής κοινότητας και θα φιλοξενηθούν στην αμερικανική μεγαλούπολη εκπροσωπώντας τη χώρα μας σε μία πολύ μεγάλη διοργάνωση.

Ο Αντώνης Παπαδημητρίου έχει ατομικό ρεκόρ 2:22:54, ενώ ήταν 5ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο τον περασμένο Νοέμβριο με 2:31:37. Ο 36χρονος μαραθωνοδρόμος είχε αγωνιστεί δύο ακόμα φορές στη μεγαλούπολη του Τέξας το 2013 και το 2014 όταν είχε καταλάβει τη 18η θέση με 2:25:42 και την 21η με 2:24:52 αντίστοιχα.

Η Στέφανι Λεοντιάδου είναι νεόκοπη δρομέας, ενώ το 2017 έτρεξε για πρώτη φορά Μαραθώνιο, ολοκληρώνοντας τρεις αγώνες σε μία χρονιά. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον Νοέμβριο είχε καταλάβει την τρίτη θέση σε 2:58:00, ενώ το προσωπικό της ρεκόρ είναι 2:57:11 από τον Μαραθώνιο του Ντίσελντορφ.

Κάθε χρόνο η ελληνική κοινότητα του Χιούστον προσκαλεί δύο Έλληνες δρομείς (ανάλογα με την κατάταξη τους στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα) για να λάβουν μέρος στον αγώνα, παρέχοντας τους φιλοξενία και ξεναγήσεις για μία περίπου εβδομάδα.

Δείτε εδώ τη μεγάλη κόντρα που αναμένεται στο αγώνισμα του Ημιμαραθώνιου του Houston Chevron Marathon

φωτό: Γιώργος Ατσαμετάκης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο