Με εκπλήξεις το Great Edinburgh X Country

Συναρπαστικές κούρσες για μία ακόμα χρονιά σε έναν απαιτητικό αγώνα ανωμάλου δρόμου

Share

Είναι ένας αγώνας που κάθε χρόνο προσφέρει μοναδικές στιγμές. Κάτι τα κορυφαία ονόματα, κάτι η ιδιαίτερα απαιτητική πίστα, κάτι η ομαδική βαθμολογία που μετράει καταφέρνει πάντοτε να έχει υψηλό συναγωνισμό και ομηρικές μάχες. Το Great Edinburgh X Country στο Holly Rood Park της σκωτσέζικης πόλης, το οποίο το 2008 είχε φιλοξενήσει και παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, ουσιαστικά είναι ένας αγώνας όπου οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, η Αφρική και η Ευρώπη εκπροσωπούνται από κορυφαίους δρομείς που μάχονται για τη νίκη (η ομάδα της Αφρικής φέτος δεν εκπροσωπήθηκε).

Έτσι και το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, είδαμε εντυπωσιακές μάχες μέχρι τέλους αλλά και ανατροπές. Μία από αυτές ήταν η 7η (!) θέση του Μο Φάρα που δεν κατάφερε να ακολουθήσει τους πρωτοπόρους στην απόσταση των 8χλμ. Μεγάλος νικητής με πολύ δυνατό φίνις ήταν ο Αμερικανός Λέοναρντ Κορίρ που τερμάτισε σε 24:03 αφήνοντας τον αξιόμαχο Βρετανό Καλούμ Χόκινς στη δεύτερη θέση μόλις ένα δευτερόλεπτο πίσω του. Ο νεαρός Χόκινς μάλιστα, οδήγησε για αρκετά μεγάλο διάστημα τον αγώνα και ήταν μπροστά μέχρι και 100 περίπου μέτρα πριν τον τερματισμό. Τρίτος ήταν ο Τούρκος Αράς Κάγια κοντά στα 15 δευτερόλεπτα πιο πίσω, τέταρτος ήταν ο Σαμ Τσελάνγκα, πέμπτος ο Στάνλει Κέμπενέι και έκτος ο Γκάρετ Χιθ και οι τρεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες επικράτησαν στην ομαδική βαθμολογία. Ο Μο Φάρα τερμάτισε μόλις 7ος σε 24:49.

Στην ομαδική βαθμολογία, πίσω από τις ΗΠΑ ακολούθησε η ομάδα της Ευρώπης και τρίτη η Μ. Βρετανία.

Στις γυναίκες, η Τουρκάλα Γιασεμίν Καν ήταν η μεγάλη νικήτρια σε 20:36 (6χλμ.), αφήνοντας σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πίσω της την Ιρλανδέζα που εκπροσωπούσε την Ευρώπη, Φιονουάλα Μακόρμακ, και τρίτη την αφρικανικής καταγωγής Τουρκάλα Μεριέμ Αρκάγκ, με τις τρεις πρώτες θέσεις να πηγαίνουν στην ομάδα της Ευρώπης, η οποία αναδείχθηκε και νικήτρια στην ομαδική βαθμολογία.

Στον αγώνα συμμετείχε και η ελληνικής καταγωγής Ελάινα Μπαλούρης, με την ομάδα των ΗΠΑ, η οποία τερμάτισε στη 13η θέση σε 21:44. Δείτε εδώ τη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει παλαιότερα η Ελληνοαμερικανίδα δρομέας.

Το βίντεο του αγώνα από γνωστό αθλητικό σταθμό.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1016:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο