Μάχη Ολυμπιονικών στο Χιούστον

Φεγίσα Λιλέσα και Γκάλεν Ραπ αντίπαλοι στον Ημιμαραθώνιο του Χιούστον

Share

Ο Μαραθώνιος του Χιούστον, Chevron Houston Marathon, είναι ο πρώτος μεγάλος κάθε χρονιά στις ΗΠΑ και συνηθίζει να μαγνητίζει το ενδιαφέρον, όχι μόνο για τις δεκάδες χιλιάδες συμμετοχές του, αλλά και για τους σπουδαίους δρομείς που φιλοξενεί σε μαραθώνιο και ημιμαραθώνιο.

Φέτος, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στους δρόμους της πόλης του Χιούστον θα τεθούν αντιμέτωποι οι δύο από τους τρεις ολυμπιονίκες του Ρίο. Φεγίσα Λιλέσα και Γκάλεν Ραπ θα δώσουν τη δική τους μάχη, την πρώτη μετά τους Ολυμπιακούς, και αναμένεται να βγάλουν μεγάλες επιδόσεις. 

Στο Ρίο πίσω από τον άπιαστο, τότε, Έλιουντ Κιπτσόγκε, είχε ακολουθήσει ο Λιλέσα, ενώ ο Ραπ είχε έρθει τρίτος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο για τις ΗΠΑ. Μάλιστα, οι δυό τους είχαν δώσει μία ξεχωριστή μάχη, αφού στα τελευταία χιλιομετρα της κούρας, κι ενώ ο Κιπτσόγκε είχε ξεφύγει και ο 4ος δρομέας ήταν αρκετά πίσω, Λιλέσα και Ραπ πήγαιναν μαζί με τον Αιθίοπα τελικά να είναι πιο δυνατός και να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο.

Πολλοί είναι πιθανό μάλιστα να θυμούνται τους πανηγυρισμούς και την ιστορία του Λιλέσα που ακόμα και σήμερα δεν έχει επιστρέψει στη χώρα του φοβούμενος την τιμωρία του.

Πρόσφατα, πάντως, ο Αιθίοπας δήλωσε πως ουδέποτε μετάνιωσε για αυτήν του την κίνηση, καθώς ανέδειξε το πρόβλημα των συμπατριωτών του (συγκεκριμένα της φυλής Ορόμο) σε όλο τον κόσμο, κι ενώ ο ίδιος μέχρι και σήμερα βρίσκεται μακριά από την οικογένειά του, ενώ πλέον ζει και προπονείται στο Φλάγκσταφ της Αριζόνα μαζί με αρκετούς ακόμα σημαντικούς δρομείς των ΗΠΑ και όχι μόνο.

Σε συνέντευξή του στο BBC δήλωσε ακόμα πως η γυναίκα και τα παιδιά του που βρίσκονται ακόμα στην Αιθιοπία, δεν αντιμετώπισαν κάποιον κίνδυνο από την κυβέρνηση της χώρας του καθώς είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του και ο πανηγυρισμός του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λιλέσα είχε τρέξει και πάλι στον Ημιμαραθώνιο του Χιούστον το 2012 όπου είχε στεφθεί νικητής με 59:22, επίδοση που αποτελεί και προσωπικό του ρεκόρ.

φωτό: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο