Επιστρέφει στο Ντουμπάι ο Μεκόνεν

Τρίτη φορά στον Standard Chartered Dubai Marathon για τον πιο γρήγορο “πρωτάρη” όλων των εποχών

Share

Στο Ντουμπάι και τον Standard Chartered Dubai Marathon  επιστρέφει ο πιο γρήγορος “πρωτάρης” όλων των εποχών, ο Τσεγκάγιε Μεκόνεν. 

Ο 21χρονος Αιθίοπας το 2014 είχε κερδίσει τον αγώνα με 2:04:32 στο ντεμπούτο του στην απόσταση, γράφοντας ιστορία αφού ήταν η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών – και εξακολουθεί να είναι – από πρωτάρη μαραθωνοδρόμο.

Ο Μεκόνεν αγωνίστηκε και πέρυσι σςτο Ντουμπάι, όπου όμως τερμάτισε τρίτος σε μία πολύ γρήγορη κούρσα σε 2:04:46.

Φέτος, και συγκεκριμένα στις 20 Ιανουαρίου, ο Μεκόνεν θα επιστρέψει στο Εμιράτο διατηρώντας, όπως είναι λογικό, τον τίτλο του φαβορί συμμετέχοντας μαζί με χιλιάδες ακόμα δρομείς στον 2017 Standard Chartered Dubai Marathon.

Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, χρωστά πολλά σε αυτή τη διοργάνωση αφού με τη νίκη του το 2014 κέρδισε αρκετά χρήματα (κοντά στα 200.000 δολάρια) και κατάφερε να αγοράσει σπίτι και αυτοκίνητο αλλά και να αφοσιωθεί στη μεγάλη του αγάπη, το τρέξιμο.

Η διοργάνωση που πραγματοποιείται για 17η φορά (ξεκίνησε το 2000) αποτελεί την πρώτη πιο μεγάλη του χρόνου ενώ αναμένεται να φιλοξενήσει χιλιάδες δρομείς στον Μαραθώνιο αλλά και τους μικρότερους αγώνες των 10 και 4 χλμ. Τα ρεκόρ της διαδρομής κρατούν από το 2013 και είναι 2:04:23 από τον Αγιέλε Αμπσίρο στους άνδρες και 2:19:31 από την Ασελέφεχ Μέργκια στις γυναίκες.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο