Μεγάλες επιδόσεις στο Άμστερνταμ

Δείτε τι έγινε στον TCS Amsterdam Marathon

Share

Αυτή την Κυριακή ήταν η σειρά του Άμστερνταμ να διοργανώσει τον δικό του Μαραθώνιο. Στην ολλανδική πρωτεύουσα έτρεξαν χιλιάδες δρομείς, όχι μονο στον TCS Marathon αλλά και στον Μizuno Half Marathon, στον μικρότερο αγώνα 8 χλμ., καθώς και στον παιδικό αγώνα.

Παράλληλα, η διοργάνωση του Μαραθωνίου φιλοξένησε και το ολλανδικό πρωτάθλημα της απόστασης, κάτι που σε συνδυασμό με τα πολύ μεγάλα ονόματα που έδωσαν το παρών, ανέβαζε ακόμα περισσότερο τόσο το επίπεδο του αγώνα, όσο και το ενδιαφέρον.

Μεγάλος νικητής στην απόσταση των 42.195μ. αναδείχθηκε ο Κενυάτης Ντάνιελ Γουανζίρου με εντυπωσιακό νέο ρεκόρ διαδρομής, 2:05:20, με τον εξίσου ικανό συμπατριώτη του, Σάμι Κιτβάρα, να ακολουθεί κατά πόδας σε 2:05:45. Τρίτος ήταν ένας ακόμα Κενυάτης, ο Μάριους Κιμουτάι σε 2:05:47, ενώ και ο τέταρτος, ο Λάμπαν Κορίρ, επίσης από την αφρικανική χώρα, τερμάτισε κάτω από 2:06, σε 2:05:54.

Η κούρσα ήταν πολύ γρήγορη, με αποτέλεσμα τέσσερις ακόμα δρομείς να τρέξουν στο 2:06, ενώ η δεκάδα έκλεισε με τον Αιθίοπα Αμπέρα Κούμα να σημειώνει 2:07:48!

H πολύπειρη Μεσελέμ Μελκαμού από την Αιθιοπία ήταν η μεγάλη νικήτρια στις γυναίκες σε 2:23:21 με τη συμπατριώτισσά της Αφεγουόρκ Αμπεμπέχ να ακολουθεί σε 2:24:47 και την Κενυάτισσα Γιουνίς Τσούμπα να είναι τρίτη σε 2:25:00.

Όσον αφορά το ολλανδικό πρωτάθλημα, ο Καλίντ Τσουκούντ, πρώην Μαροκινός, ήταν ο νικητής σε 2:11:23.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για τους “γρήγορους” δρομείς με χαμηλές θερμοκρασίες και χωρίς πολύ αέρα, αν και στη συνέχεια, η θερμοκρασία ανέβηκε δυσκολεύοντας τους δρομείς που έτρεξαν την απόσταση από 3:30 ώρες και πάνω.

Συνολικά, πάνω από 12.000 δρομείς τερμάτισαν στον Μαραθώνιο, 14.800 στον Ημιμαραθώνιο και μερικές εκατοντάδες ακόμα στα υπόλοιπα αγωνίσματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η προπόνηση του Kipchoge
Δείτε την πιο πρόσφατη διαλειμματική του Eliud Kipchoge
Παρέλαση αστέρων στον Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια 2021
Μεγάλος αγώνας αναμένεται στην Βαλένθια αυτήν την Κυριακή
Μαραθώνιος στο Παρίσι 2021 - Τα αποτελέσματα + Οι Έλληνες
Δείτε τι έγινε στον Schneider Electric Marato de Paris
Back to Top