Κορυφαίες συμμετοχές στον Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια

Ακόμα πιο γρήγορος ο Medio Maraton Valencia Trinidad Alfonso

Share

Στον φετινό Ημιμαραθώνιο της Βαλένθια, Medio Maraton Valencia Trinidad Alfonso, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, που ανήκει στη σειρά “Road Race Gold Label” της IAAF, αναμένεται να τρέξουν οι γρηγορότεροι δρομείς στον κόσμο. Συνολικά, 10 αθλητές με ατομικές επιδόσεις κάτω από μια ώρα θα τρέξουν στη Βαλένθια, και ανάμεσα τους ο Abraham Cheroben, νικητής στις τελευταίες δύο διοργανώσεις. Ο Κενυάτης, με χρόνο 58:48 (από το 2014 στη συγκεκριμένη διοργάνωση) θα προσπαθήσει να κερδίσει το «τρίτο στέμμα» στον συγκεκριμένο αγώνα.

Δεν θα είναι τόσο εύκολο όμως. Ανάμεσα στα φαβορί ξεχωρίζουν δυο ακόμα Κενυάτες δρομείς, ο Solomon Kirwa Yego (58:44) στον φετινό Ημιμαραθώνιο της Ρώμης Ostia (καλύτερος για το 2016), και ο Stephen Kosgei Kibet που «έσπασε τα χρονόμετρα» με χρόνο 58:54 το 2014 στον Ημιμαραθώνιο Χάγης.
Η λίστα με τους δρομείς που θα αγωνιστούν για τη νίκη δεν περιορίζεται σε αυτά τα δύο ονόματα. O Αιθίοπας Guye Adola (59:06 στο Νέο Δελχί), ο Barselius Kypyego στον προσφάτως καθιερωμένο ημιμαραθώνιο του Ούστι Ναντ Λάμπεν με χρόνο 58:54 το 2014, καθώς και ο Leonard Patrick Komon κάτοχος των παγκόσμιων ρεκόρ στα 10 και 15 χλμ.

Υψηλό το επίπεδο και στις γυναίκες
Οι γυναικείες συμμετοχές είναι εξίσου υψηλού επιπέδου, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση γυναικών δρομέων που έχει γίνει ποτέ στην Βαλένθια. Η περσινη νικήτρια του αγώνα, Netsanet Gudeta Kebede, πρέπει να παλέψει σκληρά για να επαναλάβει τον θρίαμβο του 2015. Το μεγάλο φαβορί της φετινής διοργάνωσης είναι η Κενυάτισσα δρομέας Violah Jepchumba με καλύτερο χρόνο το 2016, 1:05:51 στον ημιμαραθώνιο της Πράγας. Επίσης, στα φαβορί συγκαταλέγεται και η περσινή νικήτρια του ημημαραθώνιου της Βαλένθια Beata Naigambo.

Παρόντες όμως θα είναι και δρομείς από τη χώρα μας σε μία διοργάνωση που φημίζεται για την οργάνωσή της και την ομορφιά της διαδρομής.

της Ειρήνης Τσαμαδού

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Jeff Aston: Πάντα παρών στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Τερμάτισε τον 44ο του Μαραθώνιο στα 80 του!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο