Δύο κάτοχοι παγκόσμιων ρεκόρ στο Σικάγο

Ντένις Κιμέτο και Φλόρενς Κιπλάγκατ αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στον Chicago Marathon

Share

O Μαραθώνιος του Σικάγο είναι ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως ενώ ανήκει και στη σειρά των Μajor Marathons. Εκτός φυσικά από τους 30 και πλέον χιλιάδες δρομείς, το παρών κάθε χρόνο δίνουν και κορυφαίοι μαραθωνοδρόμοι κυνηγώντας εκτός από τη δόξα και τα παχυλά χρηματικά έπαθλα.

Φέτος μάλιστα οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή δύο κορυφαίων δρομέων του Ντένις Κιμέτο στους άνδρες και την Φλόρενς Κιπλάγκατ στις γυναίκες. Για τον Κιμέτο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά αφού είναι ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με το διαστημικό 2:02:57. Φυσικά, ο Κενυάτης δεν θα πάει στο Σικάγο μόνο για τη νίκη αλλά και για μία μεγάλη επίδοση, αν και δεν θα είναι μόνος του αφού θα λάβουν μέρος μερικοί ακόμα γρήγοροι δρομείς, όπως ο συμπατριώτης του Ντίκσον Τσούμπα, περσινός νικητής του αγώνα αλλά και ο Αιθίοπας Τσεγκάγιε Κεμπέντε, νικητής στο Σικάγο το 2012.

Όσον αφορά την Κιπλάγκατ, μιλάμε για την πιο γρήγορη γυναίκα όλων των εποχών στον ημιμαραθώνιο με επίδοση 1:05:09. Η Κιπλάγκατ θέλει μία μεγάλη επίδοση και στον μαραθώνιο ενώ πέρυσι ήταν η μεγάλη νικήτρια του αγώνα.

Ο Bank of America Chicago marathon θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Oκτωβρίου, ενώ αναμένεται να έχουμε και ελληνικές συμμετοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο