Εκπλήξεις στο διάσημο μίλι της 5ης Λεωφόρου

Δείτε τι έγινε στον αγώνα New Balance 5th Avenue Mile

Share

Το πιο διάσημο μίλι της Νέας Υόρκης, αυτό της 5ης Λεωφόρου, φιλοξένησε για μία 36η φορά τους πιο γρήγορους δρομείς. Στο διάσημο New Balance 5th Avenue Mile που περιελάμβανε 22 σειρές του ενός μιλίου συμμετείχαν κορυφαίοι δρομείς, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και χιλιάδες ακόμα ερασιτέχνες που έζησαν την εμπειρία ενός αγώνα σε μία από τις πιο εμπορικές λεωφόρους του κόσμου.

Συνολικά 6.139 τερμάτισαν τον αγώνα που έγινε το περασμένο Σάββατο στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Έρικ Τζένκις  και η Τζένι Σίμπσον που κέρδισαν τις πιο γρήγορες σειρές με τους καλύτερους χρόνους, ενώ ο αγαπημένος των Αμερικανών Ματ Σέντροβιτς, λίγες μέρες μετά την “ανέλπιστη” πρωτιά του στους Ολυμπιακούς του Ρίο, δεν κατάφερε να κερδίσει μένοντας δεύτερος τερματίζοντας στον ίδιο χρόνο με τον Τζένκινς.

Oι δύο τους ξέφυγαν στο τέλος με τον Σέντροβιτς να οδεύει προς τη νίκη όμως ο συναθλητής του στην ομάδα του Όρεγκον, Τζένκινς, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και τελικά πήρε τη νίκη στο τελευταίο μέτρο ουσιαστικά με τους δύο αθλητές να σημειώνουν τον ίδιο χρόνο, 3:50.

Η Σίμπσον λίγες μέρες μετά το χάλκινο στο Ρίο γιόρτασε στη χώρα της με τον καλύτερο τρόπο με τη νίκη της ωστόσο να κρίνεται στο νήμα αφού πολύ κοντά της τερμάτισε και το βρετανικό φαινόμενο, η νεαρή Λάουρα Μούιρ.


H elite κούρσα των γυναικών λίγο πριν οι Σίμπσον και Μουιρ κάνουν την αλλαγή 

Ο συγκεκριμένος αγώνας κινείται αποκλειστικά πάνω στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν καλύπτοντας μία απόσταση 20 οικοδομικών τετραγώνων και διοργανώνεται από τους New York Road Runners, τον Σύλλογο Δρομέων Νέας Υόρκης, ο οποίος διοργανώνει και τον Μαραθώνιο της μητρόπολης. Περιλαμβάνει 22 διαφορετικές σειρές με elite δρομείς διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών αλλά και ερασιτέχνες δρομείς που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν ένα τεστ στην απόσταση των 1.609μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο