Δόθηκαν τα πρώτα διαμάντια στη Ζυρίχη

Σπουδαίες κούρσες στο Diamond League της Ζυρίχης

Share

Η Ζυρίχη φιλοξένησε το 13ο Diamond League, πρότελευταίο της σειράς για φέτος, που αποτελούσε και τον τελικό για τα μισά αγωνίσματα του προγράμματος. Φυσικά, είδαμε και πάλι μεγάλες κούρσες, μάχες μέχρι τέλους, όχι όμως ένα παγκόσμιο ρεκόρ όπως προέβλεπαν πολλοί φίλου του στίβου.

Άνδρες

Πολύ όμορφη κούρσα με συνεχείς εναλλαγές έγινε στα 5.000μ. με τον Αιθίοπα Γκεμπριβέτ Xάγος να παίρνει μία μίνι εκδίκηση από το Ρίο όπου ήταν τρίτος κερδίζοντας τον αγώνα. Ο Γκεμπριβέτ τερμάτισε σε 13:14.82 για να αφήσει στη δεύτερη θέση τον Αμερικανό Πολ Τσελίμο σε 13:16.51, ο οποίος ήταν 2ος και στο Ρίο, ενώ τρίτος ήταν ένας ακόμα Αμερικάνος, ο στιπλίστας Έβαν Τζάγκερ – ασημένιος στο Ρίο – που δείχνει να τα καταφέρνει περίφημα και σε αυτήν την απόσταση αφού σημείωσε 13:16.86.  Μπορεί φυσικά να απουσίαζε ο μεγάλος Μο Φάρα όμως η κούρσα είχε μέσα όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος με τον Αμπνεαλαντί Ιγκουιντέρ να είναι πέμπτος και τον Μπέρναρντ Λάγκατ, ίσως στην τελευταία του κούρσα εντός στίβου, έκτος ενώ το διαμάντι πήγε στον Γκεμπριβέτ.

Ο Ασάφα Πάουελ ήταν ο μεγάλος νικητής στα 100μ. σε 9.94 ενώ στα 400μ. ελλείψει του παγκόσμιου ρέκορντμαν, Γουέντι Βαν Νίεκερκ, ο Λεσόν Μέριτ επικράτησε σε 44.64. Και οι δύο τους ήταν οι νικητές της τελικής βαθμολογίας στα αγωνίσματά τους.

Γυναίκες

Στις γυναίκες, έλαβαν χώρα τα αγωνίσματα των μεσαίων αποστάσεων. Αρχικά λοιπόν στα 800μ. των γυναικών πολλοί περίμεναν μία μεγάλη επίδοση από την Κάστερ Σεμένια, ωστόσο, η πολυσυζητημένη Νοτιοαφρικανή αρκέστηκε στη νίκη σε 1:56.44. Η νίκη αυτή μάλιστα δεν ήταν τόσο εύκολη αφού η Φρανσίν Νιοσάμπα ακολούθησε λίγα εκατοστά πιο πίσω, 1:56.76 ενώ το βάθρο του Ρίο επαναλήφθηκε αφού τρίτη ήταν η Κενυάτισσα Γουαμπούι σε 1:57.04 όπως ακριβώς και στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από λίγες μέρες. Το διαμάντι σε αυτό το αγώνισμα πήγε όπως ήταν αναμενόμενο στη Σεμένια που φέτος ήταν η απόλυτη αυτοκράτειρα του αγωνίσματος.

Στα 1.500μ. τώρα, η Σάνον Ρόουμπερι ρέφαρε για την κακή της εμφάνιση στον τελικό του Ρίο φτάνοντας στη νίκη σε 3:57.78, την καλύτερη της επίδοση για φέτος. Ακολούθησε η Βρετανίδα Λάουρα Μιρ, που πριν από λίγες μέρες έκανε μεγάλη επίδοση ενώ ήταν και η μεγάλη νικήτρια της σειράς. Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Χασάν Σιφάν σε 3:58.43 ενώ η Τζένι Σίμπσον έμεινε για λίγο εκτός βάθρου, σε αντίθεση με το Ρίο όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Μία ακόμα νίκη για τη Ρουθ Τζέμπετ στα στιπλ, αυτή τη φορά σε πιο “γήινο” χρόνο μετά το ασύλληπτο παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε πρόσφατα. Η Κενυάτισσα επικράτησε στα 3.000μ. με φυσικά εμπόδια σε 9:07.00 με τη συμπατριώτισσά της Ίβιν Κιγιένγκ να είναι δεύτερη σε 9:10.15 και την Έμμα Κομπέρν να μένει τρίτη σε 9:17.42. 

Πολύ μεγάλη κούρσα έγινε στα 200μ. των γυναικών με τη χρυσή ολυμπιονίκη Ελέιν Τόμπσον να κερδίζει και πάλι στο νήμα την Ντάφνι Σκίπερες. Η Τζαμαϊκανή σημείωσε 21.85 επίδοση που αποτέλεσε και ρεκόρ για τη διοργάνωση με τη Σκίπρες να μένει ένα μόλις εκατοστό πίσω, να κερδίζει όμως στη συνολική βαθμολογία των Diamond League. Τρίτη, ίσως στην πιο γρήγορη κούρσα των Diamond League  όλων των εποχών ήταν η Άλισον Φέλιξ σε 22.02.

Τέλος, στο άλμα επί κοντώ των γυναικών που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν τρίτη, ενώ ο Κώστας Φιλιππίδης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, το οποίο βέβαια έγινε κανονικά εντός σταδίου την Πέμπτη, ήταν έκτος με 5.62μ.

Επόμενο και τελευταίο ραντεβού για τη σειρά των αγώνων είναι στις Βρυξέλλες στις 9 Σεπτεμβρίου όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί των υπόλοιπων αγωνισμάτων.

φωτό: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο