ΟΑ Στίβος Ημέρα 7η – Νταμπλ για τον Μπολτ, σημαντικοί ημιτελικοί, πρωτόγνωρες αποφάσεις

Όλα όσα έγιναν την 7η ημέρα του στίβου

Share
Ο Usain Bolt

Ο Γιουσέιν Μπολτ λίγες μέρες μετά τα 100μ. κέρδισε και τα 200μ. με 19.78 για τρίτη φορά στην καριέρα του! Ο Μπολτ έγραψε και πάλι ιστορία κερδίζοντας με άνεση ένα αγώνισμα που πλέον του… ανήκει.

Δεύτερος ήταν ο Καναδός Αντρέ ντε Γκράσε με 20.02 ένας αθλητής που φέτος έχει κάνει το μεγάλο μπαμ ενώ τρίτος ήταν ο Γάλλος Κριστόφ Λεμέτρ που επέστρεψε στις μεγάλες διοργανώσεις με τον καλύτερο τρόπο. Ο χρόνος του Γάλλου ήταν 20.12.

Η 7η ημέρα περιελάμβανε τον τελικό των 400μ. με εμπόδια και μάλιστα στο πρωινό πρόγραμμα. Εκεί μεγάλος νικητής ήταν ο Κίρον Κλέμεντ από τις ΗΠΑ ένας αθλητής με πολύ μεγάλη ιστορία στο αγώνισμα. Ο Κλέμεντ που ήταν και το μεγαλύτερο όνομα σε ένα από τα πιο “ανοιχτά” αγωνίσματα πήρε το χρυσό μετάλλιο τερματίζοντας σε 47.73. Δεύτερος ήταν ο Κενυάτης που διέλυσε το προσωπικό του αλλά και το εθνικό ρεκόρ με 47.78 ενώ τρίτος για λογαριασμό της Τουρκίας ο Γιασμάνι Κοπέλο (πρώην Κουβανός) με 47.92.

Η ημέρα περιελάμβανε τις ημιτελικές σειρές στα 1.500μ. των ανδρών και στα 800μ. των γυναικών με τα μεγάλα ονόματα να περνούν στους αντίστοιχους τελικούς οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο την τελευταία ημέρα των αγωνισμάτων του στίβου (την Κυριακή είναι ο μαραθώνιος και η τελετή λήξης).

Η 7η ημέρα όμως επεφύλασσε και μία εξέλιξη που δεν είχαμε ξαναδεί ποτέ σε  μεγάλη διοργάνωση. Στα προκιματικά των 4×100μ. των γυναικών η σκυτάλη της ομάδας των ΗΠΑ έπεσε στην τρίτη αλλαγή με τις Αμερικανές αρχικά να αποκλείονται. Ωστόσο, έπειτα από λεπτομερή εξέταση του βίντεο και την απαιτούμενη ένσταστη των Αμερικάνων φάνηκε ότι ο λόγος που συνέβη αυτό ήταν η παρενόχληση από την αθλήτρια της Βραζιλίας. Η απόφαση της αγωνιστικής επιτροπής ήταν πρωτόγνωρη αφού έδωσε στην αμερικανική ομάδα τη δυνατότητα να αγωνιστεί μόνη της στην αρχή του απογευματινού προγράμματος σε μία “ατομική χρονομέτρηση” με στόχο έναν χρόνο μες στους 8 καλύτερους. Τελικά η ομάδα των ΗΠΑ σημείωσε 41.77 και μπήκε στον τελικό πετώντας έξω την ομάδα της Κίνας που έως τότε ήταν 8η.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο