ΟΑ Στίβος 5η ημέρα – Έκπληξη στα 1.500μ. των γυναικών, σημαντικοί ημιτελικοί

Εντυπωσιακές κούρσες, μεγάλοι αθλητές και εκπλήξεις!

Share

Ο τελικός των 1.500μ. των γυναικών ήταν το μεγαλύτερο γεγονός της 5ης ημέρας του στίβου, όσον αφορά τα δρομικά αγωνίσματα, στους Αγώνες του Ρίο. Είχαμε ωστόσο πολύ σημαντικούς και θεαματικούς ημιτελικούς που χάρισαν δυνατές συγκινήσεις.

Στα 1500μ. των γυναικών λοιπόν η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα φάνταζε ως το απόλυτο φαβορί – μην ξεχνάμε έχει από πέρυσι το παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση – όμως δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τον τίτλο της. Η Κενυάτισσα Φέιθ Κιπγεγκόν ήταν πολύ δυνατή κι έφτασε στη νίκη σε 4:08.92 αφήνοντας την Ντιμπάμπα στη δεύτερη θέση σε 4:10.27, μία εξέλιξη που λίγοι θα περίμεναν. Ντιμπάμπα και Κιπγεγκόν είχαν ξεφύγει στην τελευταία στροφή από τις υπόλοιπες με την Ντιμπάμπα να είναι μπροστά όμως στα τελευταία 200μ. η Κιπγεγκόν έκανε την αλλαγή με την Ντιμπάμπα να μην μπορεί να ακολουθήσει.

Στην τρίτη θέση, η Αμερικανίδα Τζένιφερ Σίμπσον η οποία κατάφερε να πάρει ένα ακόμα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Ο χρόνος της, 4:10.53 μετά από μία δυνατή επίθεση στα τελευταία 150μ. που την έφεραν σε θέσεις βάθρου. Ένα ακόμα μεγάλο φαβορί, η Ολλανδή Χασάν Σιφάν έμεινε στην 5η θέση αφού έχασε στην τελική ευθεία και από την έτερη Αμερικανίδα του τελικού, Σάνον Ροουμπέρι.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα, είχαμε τον τελικό των 110μ. με εμπόδια σε έναν τελικό όπου ο Κώστας Δουβαλίδης πάλεψε πολύ για να μπει, όμως δεν τα κατάφερε αφού με 13.47 ήταν 4ος στην 3η ημιτελική σειρά κι έμεινε εκτός. Αντίθετα, εντυπωσιακός ήταν ο Κύπριος Μίλαν Τραίκοβιτς ο οποίος στην ίδια σειρά ήταν 2ος και πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Εκεί, το μεγάλο φαβορί, ο Τζαμαϊκανός Ομάρ Μακλέοντ με μία αψεγάδιαστη κούρσα έφτασε σε μία άνετη νίκη σε 13.15. Ο Ισπανός, και μέχρι πρότινος Κουβανός, Ορτέγκα ήταν δεύτερος και τρίτος ο ταλαντούχος Γάλλος Ντιμίτρι Μπασκού. Ο Κύπριος Τραϊκόβιτς τερμάτισε στην 7η θέση σημειώνοντας μία μεγάλη επιτυχία σε μία χρονιά που επέδειξε αξιόλογη βελτίωση.

Την 5η ημέρα είδαμε ακόμα σημαντικούς ημιτελικούς στα 200μ. των γυναικών με την Ντάφνι Σκίπερς και την Ελέιν Τόμσον να σημειώνουν τους καλύτερους χρόνους και να υπόσχονται μία δυνατή μάχη στον τελικό της Τετάρτης αλλά και στα 400μ. με εμπόδια όπου δεν ξεχώρισε κάποιος αθλητής με αποτέλεσμα ο τελικός της Πέμπτης να αναμένεται συναρπαστικός.

Στο πρωϊνό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκαν και οι δύο προκριματικές σειρές των 5.000μ. των γυναικών με τα μεγάλα φαβορί να μπαίνουν εύκολα στον τελικό και την Αλμάζ Αγιάνα να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση λίγες μέρες μετά το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε στα 10.000μ. Ο χρόνος της Αγιάνα που ήταν ο καλύτερος ήταν 15:04.35.

Ακόμα έγινε η πρώτη φάση των 1.500μ. των ανδρών με όλα τα φαβορί να προκρίνονται για τις δύο ημιτελικές σειρές.

Η ελληνική παρουσία
Την 5η ημέρα η ελληνική συμμετοχή ήταν έντονη (εκτός από την παρουσία Δουβαλίδη που αναφέραμε) σε προκριματικούς. Έτσι, η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε πρώτη στον μεγάλο τελικό του επί κοντώ με καλύτερο άλμα στα 4.60μ. Δυστυχώς, η Νικόλ Κυριακοπούλου δεν κατέβηκε στον αγώνα αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό της.

Πρόκριση για την επόμενη φάση πήρε ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200μ. αφού σημείωσε 20.31 την καλύτερη του επίδοση για φέτος και θα αγωνιστεί στον σημερινό ημιτελικό.

Την πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες έζησε η Ελισσάβετ Πεσιρίδου στα 100μ. με εμπόδια η οποία έτρεξε σχετικά κοντά το ρεκόρ της σε 13.10 όμως δεν κατάφερε να μπει στον ημιτελικό.

Τέλος, εκτός τελικού έμεινε η Χάιδω Αλεξούλη στο μήκος των γυναικών αφού το άλμα της στα 6.14μ. δεν ήταν αρκετό να τη στείλει στον τελικό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο