ΟΑ Στίβος Ημέρα 4η – Μεγάλος τελικός στα 800μ.

Σπουδαίοι τελικοί και πάλι στο Ρίο

Share

Ο τελικός των 800μ. των ανδρών ήταν η “ατραξιόν” της 4ης ημέρας των αγώνων του στίβου, ένα αγώνισμα που προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Και αυτή τη φορά η κούρσα ήταν γεμάτη αγωνία με το μεγάλο φαβορί, ωστόσο, τον Ντέηβιντ Ρούντισα να στέφεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο Ρούντισα έκανε την κατάλληλη στιγμή την κίνηση του, αφού ο συμπατριώτης του Κίπκετερ έκανε άτυπα τον λαγό δίνοντας πολύ γρήγορο ρυθμό στα πρώτα μέτρα, και έφτασε σε μία ακόμα ολυμπιακή νίκη με 1:42.15.
Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Ταφίκ Μακλουφί, ένας δρομέας που ειδικεύεται στα 1.500μ. όμως αυτή τη φορά τα πήγε περίφημα και στο αγώνισμα των 800μ. Ο χρόνος του Αλγερινού ήταν 1:42.61 που αποτελεί νέο εθνικό ρεκόρ για τη χώρα του.
Έκπληξη αποτέλεσε η τρίτη θέση του νεαρού Αμερικάνου Κλέιτον Μέρφι ο οποίος ουσιαστικά την “έκλεψε” από τον Γάλλο Μποσέ ο οποίος έχασε πολύτιμο έδαφος στα τελευταία μέτρα μένοντας για μία ακόμα φορά εκτός μεταλλίων. Φαίνεται πως οι Αμερικάνοι βρήκαν τον νέο τους ήρωα στην απόσταση…

Ο άλλος μεγάλος τελικός της ημέρας ήταν αυτός των 400μ. των γυναικών. Εκεί μετά από μία μεγάλη μάχη η Σόνα Μίλερ από τις Μπαχάμες ξεπέρασε τον εαυτό της και με νέο προσωπικό ρεκόρ 49.44 πήρε το χρυσό μετάλλιο. Η Άλισον Φέλιξ αν και ήταν το μεγάλο φαβορί δεν άντεξε κι έμεινε στη 2η θέση με 49.51 ενώ τρίτη ήταν η Τζαμαϊκανή Σερίκα Τζάκσον σε 49.65.

Η ελληνική παρουσία

Ο Κώστας Φιλιππίδης έκανε την προσπάθειά του στον τελικό του άλματος επί κοντώ όπου τελικά ήταν 7ος με καλύτερο άλμα στα 5.50μ. με τον Βραζιλιάνο Ντα Σίλβα να κάνει πράγματα και θαύματα και να κερδίζει με νέο ολυμπιακό ρεκόρ, 6.03μ.

Είχαμε ακόμα την παρουσία του Κώστα Δουβαλίδη στα προκριματικά των 110μ. με εμπόδια με τον Δραμινό εμποδιστή να περνά πρώτος στη σειρά του με 13.41.

Στα προκριματικά των 200μ. αγωνίστηκε η Μαρία Μπελιμπασάκη η οποία με 23.19 ήταν 4η στη σειρά της και δυστυχώς έμεινε εκτός συνέχειας.

Τέλος, η Κρίστι Αναγνωστοπούλου έμεινε εκτός τελικού στη δισκοβολία των γυναικών με καλύτερη βολή στα 54.84.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο