ΟΑ Στίβος 3η ημέρα Β – Ημέρα… Μπολτ και Βαν Νίεκερκ

Σημαντικοί τελικοί, κυριαρχία Μπολτ στα 100μ. παγκόσμιο ο Βαν Νίεκερκ

Share

Είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής και το απέδειξε για 3η συνεχόμενη διοργάνωση. Ο Γιουσέιν Μπολτ τα ξημερώματα της Δευτέρας στέφθηκε για μία ακόμα φορά, 7η για την ακρίβεια, χρυσός Ολυμπιονίκης κερδίζοντας τον τελικό των 100μ. 

Ο χρόνος του δεν ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός, 9.81, όμως ήταν αρκετός για να του δώσει το τρίτο του χρυσό στα 100μ. από το 2008. Ο Τζαμαϊκανός άφησε δεύτερο τον μεγάλο διώκτη του τα τελευταία χρόνια, Τζάστιν Γκάτλιν με 9.89 και τρίτο τον Καναδό Ντε Γκρασε με  9.91.

Μένει να δούμε αν θα καταφέρει να πάρει δύο ακόμα μετάλλια σε 200μ. και σκυταλοδρομία 4×100μ. ώστε να κάνει το τρίτο του “τρεμπλ” στο Ρίο μετά το Πεκίνο και το Λονδίνο.

Μεγάλος όμως ήταν και ο τελικός των 400μ. όπου συμμετείχαν πραγματικά σπουδαίοι αθλητές οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοξεύσει το επίπεδο του αγωνίσματος.

Τελικά χρυσός ολυμπιονίκης αναδείχθηκε με επιβλητικό τρόπο ο Νοτιοαφρικανός Γουέιντ Βαν Νίεκερκ με το ασύλληπτο 43.03 που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα. Ο Νοτιοαφρικανός με αυτόν τον τρόπο έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε από το 2003 ο Μάικλ Τζόνσον με 43.18, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αγωνίστηκε στην 8η διαδρομή κάτι που κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό το κατόρθωμά του.  Το έτερο μεγάλο φαβορί, ο Κιράνι Τζέιμς από τη Γρανάδα (χρυσός ολυμπιονίκης στο Λονδίνο πριν 4 χρόνια) έκανε μεγάλη κούρσα κι έμεινε στη 2η θέση με 43.76 ενώ τρίτος ήταν ο Αμερικανός Λεσόν Μέριτ με 43.85.

Το απογευματινό πρόγραμμα περιελάμβανε ακόμα τους ημιτελικούς των 1.500μ. των γυναικών όπου έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός της Πολωνής Τσικόσκα η οποία πριν έναν περίπου μήνα είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Γκενζέμπε Ντιμπάμπα και Χασάν Σιφάν, οι οποίες είναι και τα μεγάλα φαβορί, πέρασαν πολύ άνετα.

Ημιτελικό όμως είχαμα και στα 400μ. των γυναικών με την Άλισον Φέλιξ να δείχνει σε δαιμονιώδη κατάσταση και να περνά με τον καλύτερο χρόνο, 49.67.

Η ελληνική παρουσία
Μετά τον μαραθώνιο που ήταν στο πρωινό πρόγραμμα και την τριπλή ελληνική παρουσία (δείτε αναλυτικά εδώ) η τρίτη ημέρα των αγώνων είχε τον τελικό του τριπλούν με τη συμμετοχή της Βούλας Παπαχρήστου.

Η Ελληνίδα άλτρια έκανε μεγάλη προσπάθεια δυστυχώς όμως έμεινε στην 8η θέση με καλύτερο άλμα στα 14.26μ. Χρυσή Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η Κολομβιανή Ιμπαργκουέν με 15.17μ.

Το πρόγραμμα της 4ης ημέρας περιλαμβάνει μεγάλους τελικούς όπως αυτόν των 800μ. των ανδρών, των 400μ. των γυναικών, ενώ έχουμε και ελληνική συμμετοχή στον τελικό του άλματος επί κοντώ με τον Κώστα Φιλιππίδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο