OA Στίβος 2η ημέρα – Χρυσός και πάλι ο Φάρα

Νικητής στα 10.0000μ. ο Βρετανός και μία γεμάτη μέρα

Share

Ο Μο Φάρα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής τη 2η ημέρα των αγώνων αφού κέρδισε τον μεγάλο τελικό των 10.000μ.! Ο Βρετανός στέφθηκε για 2η φορά στην καριέρα του χρυσός ολυμπιονίκης στα 10.000μ. μετά το νταμπλ που είχε πετύχει στο Λονδίνο και είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο πετυχημένος δρομέας μεγάλων αποστάσεων των ημερών μας.

Ο Φάρα μετά από μία αμφίρροπη κούρσα πήρε τα ηνία του αγώνα στο τελευταίο περίπου χιλιόμετρο και μετά από μία μάχη μέχρι το νήμα έφτασε στη νίκη σε 27:05.17 παρά το γεγονός ότι ο Κενυάτης Τανούι πήγε να ξεφύγει για λίγο κάπου στα 300μ. πριν τον τερματισμό. Το παράδοξο είναι ότι είχε και πτώση στα μισά περίπου της κούρσας ούτε όμως αυτό τον εμπόδισε.
Δεύτερος για λίγα μόλις εκατοστά έμεινε ο Κενυάτης Πολ Τανούι σε 27:05.64 ενώ τρίτος ήταν ο Αιθίοπας Ταμιράτ Τόλα σε 27:06.26.
Το αμερικάνικο φαβορί, ο Γκάλεν Ραπ έμεινε 5ος σε 27:08.92 αφού δεν τα κατάφερε στο τελικό φίνις ενώ ο Αιθίοπας Ντεμελάς που οδήγησε για διαστήματα την κούρσα ήταν 4ος σε 27:06..67
Συνολικά τερμάτισαν 32 δρομείς.

Στον άλλο μεγάλο τελικό της ημέρας, αυτόν των 100μ. των γυναικών, χρυσή ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η Τζαμαϊκανή Ελέιν Τόμσον με 10.71 με την Αμερικανίδα Μπόου να μένει 2η και την πρώην χρυσή ολυμπιονίκη Σέλι Πράις 3η. Η Ολλανδή Ντάφνι Σκίπερς έμεινε 5η σε 10.90. 

Το απόγευμα της 2ης ημέρας περιελάμβανε και σπουδαίους ημιτελικούς στα 400 και στα 800μ. Στα 400μ. τα φαβορί πέρασαν και περιμένουμε να δούμε έναν σπουδαίο τελικό με τον Κιράνι Τζέιμς, τον Βαν Νίεκερκ από τη Ν. Αφρική και τον Λεσόν Μέριτ να ξεχωρίζουν.

Στα 800μ. είχαμε εκπλήξεις με τον Πολωνό Ανταμ Γκζγκοτ αλλά και τον Βόσνιο Αμέλ Τούκα να μένουν εκτός συνέχειας. Το παρών στον τελικό ωστόσο θα δώσουν τόσο ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και παγκόσμιος ρέκορντμαν Ντέιβιντ Ρούντισα, ο συμπετριώτης του Κενυάτης Άλφρεντ Κίπκετερ, ο Αμερικανός Μπόρις Μπέριαν, ο Πολωνός Λεβαντόφσκι αλλά και ο Αλγερινός Μακλουφί.

Η ελληνική παρουσία – 2 τελικοί

Ο Κώστας Φιλιππίδης έδειξε τα δόντια του στον προκριματικό του επι κοντώ περνώντας με την πρώτη τα 5.70μ. και πέρασε στον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος τη Δευτέρα 15 Αυγούστου. Έτσι θα βρεθεί σε έναν ακόμα μεγάλο τελικό στην καριέρα του κυνηγώντας τη μεγάλη διάκριση.

Στον τελικό του τριπλούν όμως πέρασε και η Βούλα Παπαχρήστου με καλύτερο άλμα στα 14.43μ. και την πρώτη θέση στο 1ο προκριματικό γκρουπ.

Στα προκριματικά των 400μ. συμμετείχε η Άννα Βασιλείου η οποία μετά από μία φιλότιμη προσπάθεια τερμάτισε στην 7η θέση της 6ης σειράς σε 53.37 μένοντας όπως είναι λογικό εκτός συνέχειας.

Τέλος, η Σοφία Υφαντίδου ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στο έπταθλο καταλαμβάνοντας την 27η θέση με 5.613 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο