Μεγάλες μάχες αναμένονται στο Βερολίνο

Τη συμμετοχή των Γουίλσον Κιπσάνγκ και Κενενίσα Μπεκέλε ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του BMW Berlin

Share

Λίγο πριν του Ολυμπιακούς Αγώνες και τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο, οι διοργανωτές του Μαραθωνίου του Βερολίνου, BMW Berlin Marathon θέλησαν να μας… θυμίσουν πως αυτοί έχουν τον πιο γρήγορο μαραθώνιο.

Έτσι ανακοίνωσαν τη συμμετοχή δύο κορυφαίων μαραθωνοδρόμων, οι οποίοι δεν θα δώσουν το παρών στο Ρίο, και θα αγωνιστούν στις 25 Σεπτεμβρίου στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο λόγος για τον Γουίλσον Κιπσάνγκ και τον Κενενίσα Μπεκέλε, δύο δρομείς που είναι από τους πιο επιτυχημένους των ημερών τους. Ο 34χρονος Κιπσάνγκ πριν από τρία χρόνια είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο με 2:03:23 και επιστρέφει για να πετύχει και πάλι κάτι καλό έπειτα από κάποιες αποτυχημένες απόπειρες το 2016.


O Γουίλσον Κιπσάνγκ

Όσον αφορά τον Κενενίσα Μπεκέλε, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο 34χρονος Αιθίοπας είναι κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ στα 5.000 και 10.000μ. ενώ μετρά τρία χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και δεκάδες σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Στον μαραθώνιο, παρά το εντυπωσιακό του ντεμπούτο (2:05:04 στο Παρίσι το 2014), δείχνει να έχει κολλήσει όμως ψάχνει μία ευκαιρία και μία καλή διαδρομή για μία μεγάλη επίδοση.


Ο σπουδαίος Κενενίσα Μπεκέλε

Εν αναμονεί λοιπόν μίας μεγάλης κόντρας στην πιο γρήγορη “πίστα” στον κόσμο ανάμεσα σε δύο σπουδαίους δρομείς που βρίσκονται σε ιδανική ηλικία για μαραθώνιο, τα 34. Και για να δώσουμε και μία ακόμα διάσταση στη “μάχη” πρόκειται και για μία ακόμα σημαντική κόντρα ανάμεσα στις δύο πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη στις αποστάσεις, την Κένυα και την Αιθιοπία.

Ο Μαραθώνιος του Βερολίνου μέχρι στιγμής έχει φιλοξενήσει έξι παγκόσμια ρεκόρ στους άνδρες και τρία στις γυναίκες από το 1998 μέχρι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο