Ευρωπαϊκό στίβου – 5η ημέρα

Η αυλαία έπεσε με ένα ακόμα μετάλλιο για τη χώρα μας

Share

Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Άμστερνταμ με ένα ακόμα μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα. Συγκεκριμένα η Βούλα Παπαχρήστου ήταν 3η στο άλμα τριπλούν με καλύτερη επίδοση 14.47 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το δεύτερο για τη χώρα μας στη συγκεκριμένη διοργάνωση. 

Έτσι, η Ελλάδα βρέθηκε στη 14η θέση μαζί με την Κροατία στον πίνακα των μεταλλίων της διοργάνωσης με την Πολωνία (!) να είναι πρώτη με 6 χρυσά, 5 ασημένια και 1 χάλκινο.

Εντυπωσιακός όμως ήταν και ο Μιχάλης Αναστασάκης στη σφυροβολία που έχασε για μία θέση το μετάλλιο αφού κατετάγη 4ος με καλύτερη βολή στα 75.89μ.

Φυσικά, πρωταγωνίστρια της 5ης ημέρας ήταν και η Ράνια Ρεμπούλη της οποίας τα κατορθώματα θα τα δείτε εδώ.

Καλό πλασάρισμα όμως είχε και ο Κώστας Μπανιώτης στο άλμα εις ύψος ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση με καλύτερο άλμα στα 2.24. Έτσι είχαμε τρεις 6ες θέσεις στη διοργάνωση με τις Πεσιρίδου και Ρεμπούλη μαζί με τον Μπανιώτη.

Στον τελικό της σφαιροβολίας, τέλος, ο Νίκος Σκαρβέλης ήταν 11ος με 19.55μ.

Οι μεγάλοι τελικοί
Τελευταία μέρα και το πρόγραμμα ήταν γεμάτο από σπουδαίους τελικούς. Στα 5.000μ. όπως αναμενόταν έγινε κούρσα τακτικής και είδαμε ένα απίστευτο φίνις με τους τρεις πρώτους να πέφτουν στο νήμα και να σημειώνουν ακριβώς τον ίδιο χρόνο, 13:40.85 και τις θέσεις να κρίνονται στο φώτο φίνις. Τελικά πρώτος ήταν ο Ισπανός Ιλίας Φίφα (Μαροκινός μέχρι πέρυσι) με τον συμπατριώτη του Αντέλ Μεκαάλ να είναι δεύτερος και τον Γερμανό Ρίκαρντ Ρίνγκερ τρίτος. Μάλιστα, ο 4ος δρομέας, ο Χένρικ Ινγκεμρπίγκστεν, ήταν πίσω μόλις για 1 εκατοστό κι έχασε το 2ο μετάλλιο στη διοργάνωση αφού ήταν 3ος και στα 1.500μ.

Παρόμοια κούρσα είχαμε και στα 1.500μ. των γυναικών. Εκεί οι δρομείς ξεκίνησαν σε έναν υπερβολικά αργό ρυθμό (1:23/400μ.) ώσπου η Χασάν Σιφάν από την Ολλανδία, το μεγάλο φαβορί και νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης, ξέφυγε και όλοι πίστεψαν ότι θα επαναλάμβανε τη νίκη της. Ωστόσο, η Πολωνή Αντζέλικα Τσικόκα είχε αντίθετη γνώμη και με εξαιρετικές δυνάμεις στην τελική ευθεία έφτασε στη νίκη σε 4:33.00. Η Σιφάν έμεινε δεύτερη σε 4:33.76 που κράτησε οριακά τη θέση αυτή από την Ιρλανδή Κιάρα Μαγκίν (4:33.78).

Στα 3.000μ. στιπλ των γυναικών, η Γερμανίδα Κράουσε  έτρεξε πανέξυπνα και έφτασε στη νίκη με 9:18.85 που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη με την Λουίζα Γκέκα από την Αλβανία να παίρνει το ασημένιο μετάλλιο, μία σπουδαία επιτυχία για τη χώρα της με 9:28.52 που αποτελεί και εθνικό ρεκόρ. Τρίτη ήταν η Τουρκάλα Κάγια με 9:35.05.

Το 800άρι των ανδρών αναμενόταν συναρπαστικό – και ήταν. Μεγάλος νικητής ο Άνταμ Γκζγκοτ με 1:45.18 ο οποίος έτρεξε δυναμικά και έξυπνα και δεν άφησε περιθώριο στους αντιπάλους του. Ο συμπατριώτης του Μάρτιν Λεβαντόφσκι ήταν ο νικητής στη μάχη για το ασημένιο μετάλλιο με 1:45.54 με την Πολωνία να κάνει το 1-2. Τρίτος ήταν ο Βρετανός Γκίλτ σε 1:45.54 ενώ απογοητευτικός ήταν ο Βόσνιος Τούκα που έμεινε τέταρτος σε 1:45.74, αθλητής που έχει τρέξει την απόσταση σε 1:42.51, στις μεγάλες διοργανώσεις, ωστόσο, δεν τα πηγαίνει καλά, ενώ 5ος ήταν ο Γάλλος Μποσέ, ένα ακόμα μεγάλο φαβορί.

Τέλος, είχαμε τους τελικούς στις σκυταλοδρομίες 4×100μ. και 4x400μ. Στα 4x100μ. Ολλανδία και Μ. Βρετανία ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα ενώ στις «μεγάλες» σκυτάλες Μ. Βρετανία και Βέλγιο αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο