Εγκατέλειψε η Πάππας, στο τέλος επικράτησε ο Φάρα

Δυνατές κούρσες όπως πάντα στο μίτινγκ που είναι αφιερωμένο στον Στιβ Πρέφοντεϊν

Share

Ήθελε μία μεγάλη επίδοση κοντά στα 15′ όμως τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στον ρυθμό κι εγκατέλειψε. Η Ελληνοαμερικανίδα Αλέξια Πάππας δεν τα κατάφερε στο μεγάλο μίτινγκ Prefontaine Classic που πραγματοποιείται αυτό το διήμερο στη Νέα Υόρκη και θα κυνηγήσει σε επόμενους αγώνες το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 5.000μ.

Η κούρσα ήταν γρήγορη – και πως να μην είναι όταν συμμετέχουν τόσο σπουδαίες αθλήτριες – με την Κενυάτισσα Έλεν Ομπίρι να επικρατεί σε 14:32.02 τη συμπατριώτισσά της Βιόλα Κίμπιβοτ να είναι δεύτερη σε 14:35.13 και την παγκόσμια πρωταθλήτρια Βίβιαν Τσέρουγιοτ να είναι τρίτη σε 14:35.69 μετά από ένα πραγματικά εντυπωσιακό φίνις.

Στα 10.000μ. των ανδρών ο Μο Φάρα πέτυχε την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο με 26:53.71 Ο Βρετανός ακολούθησε τους προπορευόμενους και με μία δυνατή αλλαγή στην τελική ευθεία έφτασε στην – οριακή είναι η αλήθεια – νίκη. Ο νεαρός Κενυάτης Μαλέλ Σιτόνικ, ο οποίος για μεγάλο κομμάτι του αγώνα ήταν στην κορυφή, ήταν δεύτερος σε 26:54.66 ενώ τρίτος ήταν ο Αιθίοπας Ταμιράτ Τόλα σε 26:57.33.

Συνολικά πέντε αθλητές τερμάτισαν κάτω από τα 27 λεπτά, ενώ οι 14 πρώτοι προέρχονταν από την Αφρική.

Το απόγευμα του Σαββάτου το μίτινγκ ολοκληρώνεται με σπουδαία αγωνίσματα όπως τα 1.500μ. και τα 3.000μ. στιπλ των γυναικών, τα 800μ. και τα 5.000μ. των ανδρών κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο