Την Κυριακή ο Telenor Copenhagen Marathon

Ελληνικές παρουσίες με τη Μάγδα Γαζέα να ξεχωρίζει

Share

Την ερχόμενη Κυριακή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο Telenor Copenhagen Marathon στην πρωτεύουσα της Δανίας. Πρόκειται για μία αρκετά προσεγμένη διοργάνωση που τοποθετείται χρονικά στα τέλη της άνοιξης και αποτελεί μία από τις τελευταίες αγωνιστικές ευκαιρίες επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Φέτος μάλιστα θα λάβει μέρος και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Μάγδα Γαζέα στην προσπάθειά της να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Γαζέα θα κυνηγήσει μία επίδοση κάτω απο 2:43:00, για να ξεπεράσει την επίδοση της Γιώτας Βλαχάκη και να είναι αυτή η οποία θα ταξιδέψει στο Ρίο. Θυμίζουμε ότι για την ώρα το όριο για τους Ολυμπιακούς (2:45:00) έχουν πιάσει τρεις αθλήτριες η Ράνια Ρεμπούλη (2:39:52), η Σοφία Ρήγα (2:39:53) και η Γιώτα Βλαχάκη (2:43:00) ενώ στο Ρίο θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν οι τρεις Ελληνίδες με τις καλύτερες επιδόσεις.

Η Γαζέα ωστόσο δεν θα είναι η μοναδική Ελληνίδα αφού συνολικά 24 δρομείς από τη χώρα μας έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα της Δανέζικης πρωτεύουσας. Ανάμεσα σε αυτούς και η Ντενίζ Δημάκη.


Με στόχο το Ρίο θα αγωνιστεί η Μάγδα Γαζέα την Κυριακή

Η διοργάνωση του αγώνα είναι ξεχωριστή ενώ φέτος τους συμμετέχοντες περιμένουν εκπλήξεις όπως οι έξι “Power Zones”, συγκεκριμένα σημεία πάνω στη διαδρομή όπου πλήθος κόσμου θα τονώνει τις προσπάθειες των δρομέων με αρκετούς και πρωτότυπους τρόπους.

Tα ρεκόρ του αγώνα είναι σχετικά χαμηλά καθώς οι διοργανωτές δεν συνηθίζουν να προσκαλούν πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου. Στους άνδρες πιο γρήγορος όλων των εποχών είναι ο Δανός Σβεντ Έρικ Κρίστενσεν από το “μακρινό” 1988 με 2:14:16 και στις γυναίκες η Αμερικανίδα Κόλιν ντε Ρέικ με 2:30:51 από το 2010 ενώ πέρυσι νικητές του αγώνα είχαν αναδειχθεί η Κενυάτισσα Νάνσι Τζέμπελ Κόετς σε 2:33:42 και ο Μαροκινός Χασάν Αχουκάρ σε 2:15:24.

Ο αγώνας πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1980 και φέτος φτάνει την 37η διοργάνωση ενώ κάθε χρόνο φιλοξενεί περίπου 10.000 δρομείς. Το 2011 ήταν η χρονιά με τις περισσότερες εγγραφές (11.919) ενώ τελικά 9.197 ολοκλήρωσαν τον αγώνα.


	
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο