“Έφυγε” ο προπονητής των θρύλων

Σε ηλικία 69 ετών απεβίωσε ο προπονητής των Γκεμπρεσελασιέ, Μπεκέλε, Ντιμπάμπα

Share

Την περασμένη Δευτέρα έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια ο Βολντεμεσκέλ Κόστρε. Ο Κόστρε υπήρξε για 30 περίπου χρόνια εθνικός προπονητής των δρόμων αντοχής της Αιθιοπίας έχοντας αναδείξει πολλούς σπουδαίους δρομείς όπως ο Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ, ο Κενενίσα Μπεκέλε, η Τιρουνές Ντιμπάμπα και η Ντεράρτου Τούλου.

Πρώην δρομέας ο ίδιος, και μάλιστα αρκετά επιτυχημένος, σπούδασε Επιστήμη Φυσικής Αγωγής στην Ουγγαρία και στη συνέχεια, ανέλαβε την εθνική ομάδα της χώρας του, αρχικά σαν βοηθός κι από τη δεκαετία του 80 κι έπειτα σαν κύριος προπονητής, δημιουργώντας ουσιαστικά μία πραγματική υπερδύναμη στους δρόμους αντοχής.

Τα παγκόσμια και εθνικά ρεκόρ που μετρούν αθλητές του είναι αμέτρητα ενώ το 2006 βραβεύθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου για την προσφορά του ως προπονητής στον στίβο.

Βασικό του χαρακτηριστικό ήταν η αυστηρότητα και η πειθαρχία που μετέδιδε και απαιτούσε από τους αθλητές του, ακόμα και μετά από τις πολύ μεγάλες επιτυχίες τους.

Ο αυτοκράτορας των αποστάσεων, Χάιλε Γκεμπρεσελασιέ, δήλωσε: “Χάσαμε τον Dr Κόστρε ο οποίος ήταν άρρωστος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ήταν αρκετά αυστηρός άνρθωπος όμως μου έμαθε πως να λειτουργώ και να συμπεριφέρομαι. Έβαζε την πειθαρχία πάνω απ’ όλα. Είναι πολύ λυπηρό που μας άφησε.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο